5. března 2016 • 16:27

Freestyle motokrosař Podmol se po pauze vrátil do MS 2. místem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Podmol obsadil v pátečním závodu mistrovství světa ve freestyle motokrosu ve Stockholmu druhé místo. Český akrobat přitom čtyři a půl měsíce nezávodil, v pauze psal knihu a věnoval se meditaci. Popáté za sebou zvítězil španělský obhájce titulu Maikel Melero, na šestém místě skončil Petr Pilát.



"Myslím, že tohle nečekal opravdu nikdo a já už vůbec ne," uvedl Podmol v tiskové zprávě. "Freestyle motokros je nebezpečným sportem, utříbil jsem si myšlenky a trochu si odpočinul od hektického závodního života. Psal jsem knihu, věnoval se svojí duši. Začal jsem si pohrávat s vlastní energií, změnil jsem se. Nyní si freestyle motokros neskutečně užívám," dodal.

Ve Švédsku zaskočil soupeře prvenstvím v kvalifikaci. "Neohlížel jsem se na to, že jsem fyzicky na motorce moc nebyl, šel jsem rovnou do nejtěžších triků, které umím. V hlavě jsem si předtím všechny prvky vizualizoval, věřil si. Vyhranou kvalifikací jsem se hodně uklidnil," popisoval mistr světa z roku 2010.

Ve finále ho předčil pouze Melero. "Užíval jsem si neskutečnou atmosféru a soupeři byli rádi, že mě zase vidí. Myslím, že tímhle výkonem jsem si u nich vytvořil o krapet větší respekt," konstatoval Podmol. Další závod ho čeká příští sobotu v Krakově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud