Ivo Pospíšil
31. března 2016 • 11:42

Bude za štiku rallye scény? Vojtěch Štajf založil tým Racing 21

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odstartoval odvážný a parádně svižný projekt. A už v úvodním roce se chce pohybovat mezi top 5 rallye piloty v Česku. „Snad se toho úkolu zhostíme se ctí,“ věří Vojtěch Štajf, jenž včera představil svůj nový tým Racing 21 s vozem Škoda Fabia R5. Jsou za ním nejen dlouholeté zkušenosti, ale i miliardář a matematik Karel Janeček, který v týmu figuruje jako většinový majitel.



Původně chtěl s novým prototypem Škody R5 startovat jen v jednom letošním podniku. Jenže… „Jediný závod by pro mě nebyl tou pravou sportovní výzvou. A díky pochopení Karla Janečka a Jana Klokočky, kteří ani chvilku nepochybovali o mém nadšení a motivaci, dostal na sklonku loňského roku projekt reálné obrysy,“ vysvětloval Vojtěch Štajf.

Po řadě let u Subaru, tak zrealizoval vznik nového týmu jménem Racing 21 a hned díky vozu i zázemí může být za štiku letošního ročníku MČR v rallye. Jeho cíl by byl pohybovat se i přes konkurenci továrního pilota Jana Kopeckého či Václava Pecha v nejlepší pětce.

„Zúčastnit se soubojů v absolutním pořadí domácího je lákavým pokračováním mé jezdecké kariéry a věřím, že i díky mému vynikajícímu spolujezdci Františku Rajnohovi se oba nového úkolu zhostíme se ctí a špičková technika nám to trochu usnadní,“ uvedl Štajf.

Nová sezona začne už na konci dubna Rallye Šumava a mimo domácí mistrovství má Štajf díky  loňskému výsledku ve FIA ERC privilegium čestné funkce reprezentantů. Celou dobu tak jeho tým bude figurovat pod názvem Klokočka Škoda Czech National team a dál má podporu i matematika, miliardáře a milovníka automobilů Karla Janečka, který působí v týmu roli většinového majitele.

„Rallye se mi líbí jako komplexní disciplína, kde umění jezdce je jen jedním z nutných předpokladů úspěchu. Jedná se zároveň o silně týmový sport, protože výsledek ovlivňuje mnoho faktorů, počínaje kvalitou přípravy techniky, přes angažovanost všech členů týmu až po motivované partnery.

Po Vojtově skvělém loňském výsledku v ME jsem se rozhodl, že chci být při tom. Věřím, že letošní sezóna je pouze začátkem dlouhodobého projektu v českém motorsportu a že premiérová sezóna našeho týmu bude úspěšná,“ přiznal Janeček.

A jak na tom Štajf bude v terénu, se ukáže od 29. do 30. dubna, právě v době Rallye Šumava.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud