22. května 2016 • 16:30

Děsivá nehoda. Formule letěla vzduchem, dva piloti jsou v nemocnici

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karambol, z kterého tuhne krev v žilách, byl k vidění při závodech Formule 3 v Rakousku. Po ošklivé nehodě tří monopostů na okruhu Red Bull Ring, kdy se jeden z vozů proletěl vzduchem a další byl rovněž totálně zničený, skončili dva ze závodníků v nemocnici. Jen zásahem osudu neskončila tahle srážka tragédií.



Na začátku všeho byla jezdecká chyba Američana Ryana Tvetera, když nezvládl v zatáčce vůz a ztratil nad ním kontrolu. Opustil přitom na chvíli trať, při manévru se ale na okruh vrátil. Bohužel však zůstal stát, což znamenalo velký průšvih.

Přes oblaka prachu a dýmu totiž na vůz nebylo vidět, a tak do něj v plné rychlosti narazil Číňan Č´Cchung Li se svým monopostem. Srážka katapultovala jeho vůz do vzduchu, po dopadu pak skončil totálně zničený. Do stojícího Tvetera vrazil ještě Pedro Piquet, jenž také vylétl mimo trať.

Ve zprávě FIA o incidentu se uvádí, že dva jezdci Li a Tveter skončili po nehodě tří vozů ve čtvrtém kole závodu ME Formule 3 v nemocnici. Prvního, který byl krátce po nehodě v bezvědomí, tam přepravila helikoptéra, druhý jezdec cestoval sanitkou. Po zásahu záchranářů už byli oba jezdci při vědomí,“ stojí ve zprávě FIA s tím, že u čínského pilota lékaři provedou vyšetření hlavy a páteře, diagnostikovány byly i zlomeniny.

Ošklivá nehoda tří monopostů během závodů Formule 3 v Rakousku se naštěstí obešla bez smrtelných zranění.
Ošklivá nehoda tří monopostů během závodů Formule 3 v Rakousku se naštěstí obešla bez smrtelných zranění.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud