10. června 2016 • 12:00

Lídr tahačů vyzve rivaly z MANU. Lacka čeká ve Francii pořádný boj!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vést evropský šampionát tahačů? To se ještě Adamu Lackovi z týmu Buggyra nepoštěstilo. „Soupeři určitě po mě půjdou a já si to nenechám líbit,“ vyhlásil před závodem ve francouzském Nogaru český pilot. Koho měl namysli? Zejména Jochena Hahna a Reného Reinerta, kteří závodí na MANu.



Okruh v podhůří Pyrenejí je moderní, ale také úzký a nebezpečný, pro Lacka však patří mezi ty oblíbené. V roce 2004 slavil právě v Nogaru na okruhu Paula Armagnaca své druhé vítězství.

„Pamatuji si, že se startovalo na suchu, pak přišel liják. Jel jsem druhý, pár kol před koncem jsem si ale vychutnal tehdejšího stájového druha Egona Allgauera. Před slavnostním ceremoniálem mi řekl cosi ve smyslu, že jsem nevychovaný spratek,“ vzpomíná Lacko. „Egon už sice skončil, nestálé počasí ale ne. Takže to bude nejspíše něco mezi tropickým vedrem a průtržemi mračen.“

Vzhledem k tomu, že Nogaro patří rovněž mezi oblíbené okruhy Adamova největšího pronásledovatele Jochena Hahna, lze v Gaskoňsku očekávat vypjaté souboje. „Hodně se těším, Jochen je sice dravec, ale nepamatuji si, že by šel v poslední době vyloženě přes míru. Nevyzpytatelný bude asi Reinert. Dostal od MAN motor A+, takže mu to jede, dlouhé a táhlé zatáčky v Nogaru jsou ovšem o zkušenostech. A uvidíme, co Kiss. Do Itálie mu přivezli nové auto, jeho tým měl dva týdny na patřičné úpravy.“

Úvod seriálu totiž Maďarovi Norbertu Kissovi na Mercedesu nevyšel a trápí se i nadále. Je sice průběžně na solidním pátém místě, ale obhájit titul se mu pravděpodobně nepodaří. Stále si ještě na nový tým, který před sezono změnil, musí zvykat.

Další tvrdá zkouška čeká také nováčka českého týmu Jiřího Formana, kterému zatím patří celkově desáté místo. Nečeká ho nic lehkého, jelikož se bude učit znovu zcela nový okruh.

„Jsem rád, že budeme jezdit už v pátek. Každé kolo navíc se počítá. Rád bych pokračoval ve vzestupné tendenci a v každém závodě urvat body. Stále mne ale Adam uklidňuje, že všechno je jednou poprvé a kdo nic nedělá, ten nic nezkazí,“ uvedl Forman před odletem do Francie.

Do závodu zasáhne také o příčku hůře umístěný Frankie Vojtíšek. Další z českých zástupců závodí s tahačem MAN.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud