Martin Tomaides
2. července 2016 • 09:30

Lacko chce na Nürburgringu uhájit vedení: Ale domácí po mně půjdou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NÜRBURGRINGU | Evropský truckový šampionát se přesunul z Číny do Evropy a rozbil stan na legendárním Nürburgringu. Jako lídr celého seriálu budí v Německu velkou pozornost český pilot Adam Lacko z týmu Buggyra, který bude během závodního víkendu odrážet především útoky nedočkavých německých soupeřů. „Nürburgring mám rád, je to taková třešnička na dortu,“ řekl jedenatřicetiletý závodník.



Epická závodní trať je lákadlem snad každého závodníka či milovníka motorů. Každá zatáčka tu má svůj příběh, každý asfaltový záhyb zažil momenty plné adrenalinu. To všechno ještě doplňuje nadšení domácích diváků, jež se hrnou do hlediště v desítkách tisíc.

„Divácká kulisa je tady úžasná, ale pohybovat se v paddocku je díky tomu náročné. Lidi tu nechtějí ani uhnout, troubíte na ně, oni se vztekají, je to legrace. Přitom se na nás přišli podívat a oni vás nechtějí pustit na trať,“ vykládal s odlehčeným tónem a s úsměvem na tváři Lacko, který si tribuny nacpané k prasknutí užívá. Během závodu se ale prý vnímat nedají.

V Německu se lídr šampionátu cítí dobře, i když se cestou z Číny nachladil a v zákulisí se často pohyboval s kapesníkem u nosu. Náladu si nenechal zkazit ani vlezlými 12ti stupni a zataženou oblohou. „Neřeším to, byl jsem nakřáplej, ale už jsem v pohodě a na závodění to mít vliv nebude,“ burcoval.

Nürburgring se těší na jeho souboje s druhým mužem mistrovství Jochenem Hahnem a také zbytkem domácích pronásledovatelů, kteří si budou chtít na zkušeném Čechovi smlsnout.

„To víte, vedu šampionát, půjdou po mně hodně. Mám trochu nevýhodu, že tu už není David Vršecký, jezdívali jsme spolu a hájili jeden druhého, ale musím se s tím smířit a bojovat sám za sebe,“ řekl Lacko hájící právě před Hahnem na MANu dvoubodový náskok v čele šampionátu.

Ale ačkoliv na trati si borci nic nedarují a jejich pětitunové bestie s výkonem více než tisíc koňských sil se o sebe v zatáčkách opírají a s hřmotným rachotem si chtějí získat respekt, po projetí cílovou rovinkou se v paddocku závodníci zastaví a s chutí si popovídají. „Na trati se samozřejmě bojuje, ale v depu jsme kamarádi,“ přibližuje závodní vztahy lídr šampionátu.

Bude jím i po závodním víkendu? „To ví jen ten nahoře,“ sdělil Lacko s prstem ukazujícím k nebesům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud