17. července 2016 • 13:23

Podmol skončil na Nitro World Games šestý a je nejlepším Evropanem!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Podmol skončil při premiérovém ročníku Nitro World Games na šestém místě. Českého freestyle motokrosaře dělilo ve finále ve sportovní hale v Salt Lake City jen půl bodu od čtvrtého místa. Z vítězství se radoval Novozélanďan Levi Sherwood, druhý skončil Američan Josh Sheehan a třetí byl Japonec Taha Higashino. Podmol se stal v disciplíně Freestyle nejlepším Evropanem. „To není vůbec špatné. Cením si toho, vždyť mě hodnotili američtí rozhodčí,“ tvrdí česká freestylová jednička.



Podnik Nitro World Games přinesl nový systém hodnocení triků. Každý pokus byl hned ohodnocen po dopadu, závodníci museli předvést několik předepsaných triků. Libor Podmol v sobotním finále ukázal divákům například dva body-varialové triky a salto.

„Problém byl, že jsem udělal dvě menší chyby a to mě odsunulo níž pořadím. Při posledním triku jsem nechytil ideálně motorku a po dopadu jsem si udělal výron kotníku. To mě stálo minimálně ten půlbodík. Jsem v pořádku, jen pokulhávám,“ popsal Podmol.

Ve finále Nitro World Games bojovali o medaile ti nejlepší z freestyle motokrosu, BMX, in-line bruslí, koloběžek nebo skateboardingu. Během tříhodinové show došlo na impozantní výkony. Například ve finále kategorie BMX šest bikerů předvedlo trojité salto. Američan Gregg Duffy provedl dvojité salto vpřed a vyhrál disciplínu Freestyle Best Trick.

„Tyhle front flipy se skáčou ze speciální rampy, kterou jsem viděl poprvé na vlastní oči. Změřil jsem si její rozměry, tak snad brzy ukážu salto vpřed také v Česku,“ dodal s úsměvem Podmol, který na letošních X-Games vybojoval zlatou medaili ve skoku do výšky.

Po dvou prestižních událostech v USA si dá Podmol pauzu. Na konci srpna se uskuteční další velký závod freestyle motokrosu v Moskvě. Tam by se měl český jezdec představit ve třech disciplínách.

Nitro World Games – 1. ročník soutěží extrémních sportů v Salt Lake City, Freestyle: 1. Levi Sherwood (Nový Zéland), 2. Josh Sheehan (USA), 3. Taha Hagashino (Japonsko)…. 6. Libor Podmol (ČESKO)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud