26. září 2016 • 08:42

Králem freestyle motokrosu je Petr Pilát, ovládl mistrovství republiky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Freestyle motokrosař Petr Pilát obhájil celkové prvenství v českém šampionátu. V Poříčí nad Sázavou ovládl druhý letošní závod Mezinárodního mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu, na druhém místě skočil Libor Podmol a třetí příčku vybojoval Rakušan Thomas Wirnsberger. Pilát získal třetí titul z domácího mistrovství. „Mám z toho velkou radost. Myslím, že se celá akce povedla. Zazávodili si také talentovaní mladí jezdci, takže je vidět, že český freestyle motokros jde stále dopředu,“ dodal Pilát, který se z prvního titulu radoval v roce 2013.



Závod přitáhl fanoušky, kteří mohli vidět v akci dva nejlepší české jezdce freestyle motokrosu – Libora Podmola a Petra Piláta. Úvodního podniku v Čerčanech, který se jel v rámci „Pilníkova pozdního odpoledne“, se Podmol nemohl zúčastnit. Pilátovi tak k titulu stačilo získat pouhý bod.

„Podmínky ale byly velice náročné, protože nám sluníčko svítilo přímo do očí. Takže jsme skákali skoro poslepu. Libor ve finále udělal jednu malinkou chybičku, a to asi rozhodlo,“ popisoval Pilát, který zvítězil o dva body.  

Podmol, který vyhrál v Poříčí nad Sázavou kvalifikaci, bral závod jako přípravu na mistrovství světa. Fanouškům ukázal svůj elitní trik California roll.

„Do finále jsem nechtěl kvůli sluníčku ani nastoupit, velice nepříjemně svítilo do očí. Nakonec jsem se hecnul a předvedl také bodyvarialový trik. Co bych pro fanoušky neudělal,“ dodal Podmol, kterého stejně jako Piláta příští víkend čeká závod ve španělském Jerezu. „Na druhou polovinu sezony jsem připravený dobře, věřím si. Chci posbírat co nejvíce triumfů.“

Na čtvrtém místě skončil Matěj Česák, na pátém Radek Bílek. Šesté místo bral Radek Nárovec, který závodil na čtyřkolce. Nepříjemně dopadl závod v Poříčí nad Sázavou pro Martina Šebestu, který ve finále spadl na motorku a praštil se do hlavy. Mladého freestyle motokrosaře musela odvážet sanitka do nemocnice v Benešově. Akce se na hodinu přerušila.

„Nevěděli jsme, jestli nemá otřes mozku. Podle posledních zpráv by měl být Martin ale v pohodě,“ dodal Pilát.

V rámci doprovodných disciplín se představili také mladí závodníci z FMX Junior Academie Petra Piláta. V kategorii Best Whip se radoval z vítězství Matěj Česák.

Mezinárodni Mistrovství ČR ve freestyle motokrosu (Poříčí nad Sázavou) - 1. Petr Pilát 154 bodů, 2. Libor Podmol 152, 3. Thomas Wirnsberger (Rakousko) 112, 4. Matěj Česák 110, 5. Radek Bílek 84, 6. Radek Nárovec 69, 7. Milan Dzimbaník 63, 8. Jan Meduna 60, 9. Jakub Suk 58, 10. Vojta Bělunek 48, 11. Martin Šebesta 0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud