30. září 2016 • 10:00

Evropský pohár tahačů jde do finiše. Riskovat nebudu, říká pilot Lacko

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj mezi českým pilotem Adamem Lackem a Němcem Jochenem Hahnem jde do finiše. Oba rivaly z Evropského poháru závodních tahačů čeká předposlední podnik ve španělské Jaramě. Mezi nimi je v tuto chvíli rozdíl 35 bodů. Vabank ale hrát Lacko nebude, podle něho se bude o titulu mistra Evropy rozhodovat možná až v poslední zatáčce v Le Mans.



Vzhledem k tomu, že druhé místo, rovnající se obhajobě loňských pozic, má Lacko jisté, naskýtá se otázka, zdali v Jaramě zariskovat?

„Určitě to nebude nutné. Jako v každém závodě se budu snažit podat co nejlepší výkon, odvést maximum, i když titul již nemám ve svých rukách,“ poukazuje Lacko na to, že ovládnutí šampionátu mu v této chvíli negarantuje ani zisk maximálního možného počtu 120 bodů. Němec Jochen Hahn má 356 bodů a Lacko 321.

Roudnická stáj Buggyra přitom v Jaramě zažila nejemotivnější chvíle svého dosavadního fungování. V letech 2007 a 2008 na tomto okruhu nakonec vybojovali za dramatických okolností jednou Markus Bösiger a dvakrát David Vršecký tituly mistrů Evropy. V sezónách 2006 a 2009 se tak stalo na úkor domácího idolu Antonia Albaceteho, který bude letos po dvaceti letech v Jaramě chybět.

O postavení v elitní desítce bude v Jaramě bojovat nováček Jiří Forman. Ten má za sebou obtížné období a ve Španělsku začíná s čistým štítem. „Technika i já jsme připraveni na sto procent. Čeká mne opět nový okruh a učení. Tentokrát to bude o to těžší, že závodní program začíná v podstatě až v sobotu ráno, dřív se po okruhu s Fat Foxem nesvezu. Na to už jsem ale letos zvyklý,“ řekl před odletem Forman.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud