2. října 2016 • 21:04

Trapas! Závod MS freestyle motokrosu musel být zrušen, chyběla hlína

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je trapas, který se jen tak nestává. Freestyle motokroaři Libor Podmol a Petr Pilát odcestovali do španělského Jerezu na závod mistrovství světa. Ve zdejší hale se měl závod uskutečnit. Jenže se tak vůbec nestalo - organizátoři totiž zapomněli na hlínu. „Podle regulí musíme s motorkou dopadat na hlínu. Oni místo toho připravili dřevěné dopady. Neskutečné,“ kroutil hlavou Libor Podmol.



Po půlroční přestávce měl pokračoval ve španělském Jerezu seriál mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Zúčastnili se ho také čeští jezdci Libor Podmol a Petr Pilát. Jenže místo sedmého dílu šampionátu se nakonec jela pouze exhibice. Organizátoři totiž nedokázali připravit trať, která by odpovídala požadavkům světového šampionátu.

„Rozhodli se, že nedovezou hlínu a postaví dopady ze dřeva. A my to odjedeme jakoby nic. S tím jsme ale rozhodně nesouhlasili a světová federace stála za námi," uvedl Libor Podmol. „V regulích je, že při závodu mistrovsví světa musí být doskočiště postavené z hlíny nebo být hlínou pokryty. To se Španělům nepodařilo dodržet.“

O body do seriálu se tedy nebojovalo, přesto si jezdci zazávodili. „Nakonec nás rozdělili do tří týmů - Španělsko, Francie a Češi s Austrálií. Dohodli jsme se na improvizovaném závodu družstev. Alespoň jsme si zajezdili,“ dodal Podmol, který se svými týmovými kolegy Petrem Pilátem a Robem Adelbergem nejprve vyhrál kvalifikaci.

Ve finále ale skončili druzí. „Ostatně by asi bylo trochu blbé porazit Španěly na jejich domácí půdě před několika tisíci řvoucích fans,“ podotkl český jezdec. Další závod mistrovství světa ve freestyle motokrosu se jede 8. října v Kolíně na Rýnem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud