Martin Tomaides
8. října 2016 • 17:20

Hahn slaví titul před Lackem. Rozdíl? Jsem Němec a on je Čech, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LE MANS | Slavná francouzská závodní trať měla být o víkendu svědkem čtyř ostrých bitev o titul mistra Evropy v seriálu European Truck Racing Championship. Jenže hned první sobotní závod určil šampiona. Němec Jochen Hahn díky výhře a až třetímu místu Adama Lacka z týmu Buggyra Racing počtvrté v kariéře slaví konečnou výhru. Ztrátu už český pilot dohnat nemůže. „Jsem šťastný, zbytek víkendu už můžu jet bez jakékoholiv tlaku, jen pro zábavu," sdělil Hahn.



Jochene, jaké jsou první pocity čerstvého evropského šampiona?
„Jsem opravdu šťastný. Bitvy s Adamem z této sezony si bude určitě mnoho lidí pamatovat, předvedli jsme jich několik a hlavně férových."

Očekával jste, že hned první souboj ze čtyř rozhodne o konečné výhře?
„To opravdu ne, myslel jsem, že budeme bojovat až do neděle. Měl jsem i trochu štěstí, že Adam měl hned po startu menší kolizi a pak už se mnou nemohl bojovat."

Vaše souboje s Lackem často zdobily sezonu, kterou jste si oba podmanili. Proč jste nakonec slavil vy a ne váš český soupeř?
„To víte, já jsem Němec a on je Čech. Teď vážně. Je to hodně o technice. Já jsem bodoval v každém závodě a Adam jednou vůbec nedojel."

Rozhodoval také povrch?
„Absolutně! Mně se hodně dařilo na suché trati, tam to vypadalo, že jsem o trochu rychlejší. Ale hned teď říkám, že musíme myslet i na budoucnost. Nemůžeme v neděli odjet domů a říct si, že je všechno fajn. Je před námi hodně práce do příštího roku, kde s Adamem budu svádět další souboje, a hodně z nich i na mokru."

O konečném pořadí je tedy rozhodnuto, nebude těžké se na nedělní závody soustředit?
„Vůbec ne, nebude na mě žádný tlak, užiju si to a pojedu pro zábavu."

Bodové pořadí (po 1. ze 4. víkendových závodů):

1. Jochen Hahn (Team Hahn) - 428
2. Adam Lacko - (Buggyra Racing) - 385
3. René Reinert - (Team Reinert) - 236

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud