14. října 2016 • 18:09

Trik Kapitán boduje! Pilát ho předvede ho i na mistrovství světa v Rize

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daroval krev, pak už měl ale český šampion ve freestyle motokrosu napilno. Už o víkendu ho čeká další podnik mistrovství světa. Petr Pilát chce potvrdit formu, vždyť v minulém týdnu vybojoval v Německu třetí místo. „Příprava byla složitější. Chtěl jsem trénovat triky do molitanu, ale neustále pršelo,“ postěžoval si Petr Pilát, kterého čeká v sobotu závod v lotyšské Rize.



Udělat dobrý skutek, darovat krev. To je pro Piláta velice důležitá věc. „Už jsem byl několikrát v nemocnici a krev jsem dostával. Proto si myslím, že je to má povinnost. Zároveň jsem slyšel, že je to velice dobré pro naše tělo, darovat krev nebo kostní dřeň,“ poznamenal Pilát, který spolupracuje s několika nadacemi (www.zdravi-zivot.cz a www.darujzivot.cz).

Teď si může říct, že má v tomto směru splněno a může myslet na závodění. V Kolíně nad Rýnem zaznamenal český freestyle motokrosař letošní nejlepší výsledek ve světovém šampionátu. Ke třetímu místu mu pomohl také jeho vlastní trik – Kapitán Pilát Flip.

„V Německu jsem ho předvedl úplně čistě jak v kvalifikaci, tak ve finále. Od poroty je to jeden z nejvýše bodovaných triků,“ pochvaloval si Pilát, který při triku dá nohu na přední blatník a udělá s motorkou salto.

VIDEO Kapitán Pilát Flip:

V sobotu v Rize se Pilát pokusí také o nový kousek – Flair (otočka o 540 stupňů), který doposud na závodech nepředvedl.

„Chtěl jsem ho ukázat již v Kolíně nad Rýnem minulý týden, ale nakonec jsem raději zvolil jízdu na jistotu. Bylo z toho krásné třetí místo. Uvidím teď v Lotyšsku, jestli se do toho pustím nebo ne. Zatím tento trik nemam na 100 % vychytaný, občas při tréninku spadnu, což nechci, aby se stalo na závodech,“ dodal Pilát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud