27. října 2016 • 11:00

Marod Podmol vsadil na rychloléčbu. Dopsal deník a fotil se s modelkami

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český freestyle motokrosař Libor Podmol po operaci nezahálí. Poté, co si během závodu mistrovství světa v Rize zlomil klíční kost, se snaží dostat co nejrychleji do pořádku, aby stihl tradiční exhibiční akci FMX Gladiator Games, která se uskuteční 19. listopadu v O2 Aréně. „Rekonvalescence má probíhat osm týdnů. Jestli budu v Praze skákat zatím nevím. Najel jsem na program rychloléčby, chci být co nejdříve na motorce,“ vyhlásil Podmol, letošní vítěz amerických X-Games.



Nepovedený bodyvarialový trik Volt viděl Podmol už několikrát ve zpomaleném záznamu. „Při nahmatání řídítek ve vzduchu jsem ještě nechtěně zmáčkl přední brzdu, což motorku převalilo na přední kolo, a bylo vymalováno. Tenhle trik je jeden z nejtěžších ve freestyle motokrosu, předvádí ho jen pár jezdců. Každý u něj někdy prostě spadne,“ vzpomíná Podmol na karambol, při kterém se zranil.

Je pochopitelné, že se snaží co nejdříve vykurýrovat a v rámci léčby využívá alternativní metody. „Mám speciální vodičky, které pro mě namíchali v Německu. Používám prášek z bylin. Piju zinek, stříbro, magnesium. Pracuju s cirkulací krve, chodím do sauny a spím na speciální vyhřívané podložce s léčivými kameny,“ popisuje léčení.

Kromě rekonvalescence dohlíží na tisk své nové knihy Deník Libora Podmola. Ta by měla jít do prodeje v polovině listopadu, prezentovat se bude na tradiční adrenalinové akci FMX Gladiator Games. „Byla to neskutečná práce všechno napsat, jsem rád, že to mám za sebou. Čtenáři se z mého deníku dozvědí, jaké to je být freestyle motokrosařem. Provedu je zákulisím,“ přiblížil závodník, kterého před mistrovstvím světa v Rize nafotil známý český fotograf Ondřej Pýcha do kalendáře.

Společně s Podmolem pózovala modelka Kateřina Sokolová, herečka Veronika Arichteva nebo popová skupina Slza. Kalendář byl nafocený mobilem ASUS ZenFone 3, což je hodně netradiční počin. „Fotograf přiběhl s telefonem po mém tréninku a za chvíli bylo hotovo. Žádné líčení, blesky a velký tým. Když jsem uviděl kalendář, žasnul jsem,“ dodal Libor Podmol, který v letošním roce zvítězil v Německu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud