Pavel Novotný
15. srpna 2012 • 17:05

Pražané, těšte se! Slavný klikující autobus míří do hlavního města

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Prahy již dorazili všichni čeští medailisté z úspěšných londýnských olympijských her. Obyvatelé hlavního města se však mohou těšit na návrat dalšího šampiona, který dobyl srdce světové veřejnosti. Červený klikující patrový autobus, který okouzlil Londýn, totiž míří do Prahy. Podle informací serveru idnes.cz by se zde měl objevit již během týdne.



Fanoušci netradiční atrakce se mohou na "vytrénovaný" bus přijít podívat na pražský Chodov, kde bude stát před sídlem společnosti Agrofert.

Autobus, který přivedl na svět umělec David Černý, zakoupil miliardář Andrej Babiš za devět milionů korun.

Do vyřízení administrativních záležitostí se mohou Pražané na slavný autobus přijít podívat do centra Prahy. Vystaven bude buď v Muzeu Kampa, nebo přímo v srdci Prahy na Václavském náměstí.

Kliky jako součást sportovní přípravy či třeba trestání v armádě - londýnský doubledecker Davida Černého se pohybuje v několika rovináchFoto Reuters

Zapomeňte však na to, že byste se klikujícímu obru budete moci přiblížit na bezprostřední kontakt.

Stejně jako v Londýně ho bude nepřetržitě hlídat ochranka. Přeci jen cvičící monstrum nemusí být pro veřejnost vždy zcela bezpečné.

O své atrakci promluvil pro idnes i její tvůrce David Černý. "Můj nápad se Babišovi líbil, a tak se rozhodl do toho jít. Zaplatil výrobu s tím, že autobus je teď jeho. Já z toho nemám žádný honorář," říká autor celosvětově proslulého autobusu.

Petra Kvitová pózuje před klikujícím autobusem Davida Černého
Petra Kvitová pózuje před klikujícím autobusem Davida Černého

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud