25. června 2015 • 17:35

Brazilci ukázali národního maskota pro Rio! Sportoviště ale stále nejsou

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pestrobarevné barvy, tanec, úsměvy. Brazilci oslavy milují. Ukázali to i při představování národního maskota, který bude provázet sportovce na olympiádě v Rio de Janeiro 2016. Žlutozelený jaguár dostal jméno Ginga. Je jasné, že nadcházející Hry budou jeden obrovský karneval. Jen aby se vše stihlo včas dokončit.



Oficiální maskot olympijských her byl představen již v prosinci. Magická bytost Vinicius má oslavovat amazonská zvířata. Brazilci ale nyní odhalili dalšího tvora, tentokrát jde o jejich národní symbol. Jaguár Ginga reprezentuje brazilskou sílu, radost, rvavost a fanoušky. „Myslím, že tohle přesně jaguár splňuje,“ uvedl hlavní návrhář Gustavo do Amaral pro web cnnhit.com Na slavnostní show v olympijském parku Barra di Tijuca nechyběla ani prezidentka Dilma Rousseffová.

Olympijské hry se kvapem blíží. Město, na které z vysoka shlíží socha Ježíše Spasitele, uspořádá svátek sportu již za rok. Oslavovat Brazilci umí, s tvrdou prací už je to ale horší.

Harmonogram výstavby areálu se dostali do skluzu, pořadatelé trápí další problémy. Třeba zátoka, kde se bude bojovat o medaile v jachtingu, obsahovala bakterie. Tisíce mrtvých ryb zase obtěžovaly veslařský kanál. Znepokojení jsou i zástupci olympijského výboru (MOV), ale Brazilci je uklidňují, že vše stihnou.

Slibují, že sportovní karneval začne ve velkém stylu 5. srpna 2016.

Ginga zdraví fanoušky. Jak se vám líbí nový maskot?Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud