28. dubna 2016 • 11:48

Němci chtějí v Riu trumfnout české holínky. Britové nosí miniplavky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setkání nejlepších sportovců, ale také špičková módní přehlídka. Taková bude letní olympiáda v Riu, která vypukne už na začátku srpna. Velké země u příležitosti odpočítávání posledních 100 dní do začátku očekávané akce ukázaly kolekce, ve kterých vyšlou své reprezentanty do bojů o medaile.



Velká Británie

Britskou kolekci má na svědomí známá návrhářka Stella McCartneyová , dcera legendárního hudebníka Paula McCartneyho. Největší pozornost vzbudily upnuté a minimalistické dresy pro atlety a skokany do vody. „Všechny oči budou upřeny na britské sportovce. Ale ze špatných důvodů,“ zhodnotil přílišnou odvážnost

Německo

Nejvýraznější boty na olympiádě? Na minulé olympiádě v Londýně jednoznačně české holínky. Tentokrát jsou zatím nejvýraznějším počinem německé boty – černé s lesklým lemováním a tkaničkami v barvách německé vlajky. Jde o prvek, který na představení kolekce v Düsseldorfu zaujal jednoznačně nejvíc.

Boty z olympijské sady si vyzkoušeli také paralympici
Boty z olympijské sady si vyzkoušeli také paralympici

Rusko

Při představení ruských úborů se vznášela v Moskvě nejistota: oblečou tradiční kombinaci červené, modré a bílé také atleti? Kvůli dopingovému skandálu to tak zatím nevypadá. A tak novinářům pózovali bývalí gymnasté, trenér volejbalové reprezentace nebo hokejové legenda Pavel Bure.

Jižní Korea

Korejští sportovci budou nosit v Riu speciální oblečení, jež je má ochránit před nákazou virem zika, který přenášejí převážně komáři. Právě repelentem proti komárům má být tréninková a volnočasová kolekce napuštěna, navíc bude mít dlouhé rukávy a nohavice. Korejský olympijský výbor při představení oblečení uvedl, že kvůli striktním regulím nemohl upravit i dresy. Sportovci však během soutěží budou moci používat sprej odpuzující komáry.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud