18. července 2016 • 13:35

Maskoti ZOH 2018 se poprvé představili. Tygr a medvěd budou kamarádi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maskoti zimních olympijských her v roce 2018 v korejském Pchjongčchangu Soohorang i následné paralympiády Bandabi se poprvé ukázali veřejnosti. Postavičku bílého tygra a asijského černého medvěda představili organizátoři na začátku června na zasedání MOV v Lausanne, ale oficiálně byli Soohorang a Bandabi poprvé k vidění v životní velikosti až dnes při ceremoniálu na základní škole Hoengkje v dějišti her.



"Soohorang a Bandabi budou dobří kamarádi a budou společně propagovat olympijské hry v Pchjongčchangu po celém světě," řekl prezident organizačního výboru I Hi-bom.

Korea použila tygra jako maskota olympijských her už v minulosti. Hodori byl v roce 1988 symbolem olympiády v Soulu. Postavička tygra se vrací i proto, že Korejský poloostrov je přirovnáván k tygřímu tělu. V národní kultuře je navíc bílý tygr tradičně považován za zvířecího ochránce. K této roli odkazuje i jméno maskota, slovo sooho v korejštině znamená ochranu.

Bandabi byl zvolen maskotem paralympiády, protože medvědi pro Korejce symbolizují silnou vůli a odvahu. Medvěd ušatý je navíc zvířetem provincie Kangwondo, v níž Pchjongčchang leží.

Zimní olympijské hry v Pchjongčchang se budou konat od 9. do 25. února 2018.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud