Pavel Novotný
3. srpna 2016 • 04:40

Kde budou hrát tenisté v Riu? Na bývalém okruhu pro formuli 1

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní klání světových tenistů? Olympijský turnaj v Rio de Janeiro bude s trochou nadsázky připomínat spíše druhořadý turnaj. Z různých důvodů totiž chybí neuvěřitelných 44 hráčů z elitní světové stovky. A může jich být ještě víc. I přes absenci Federera, Berdycha, Thiema, Azarenkové, Halepové či Plíškové se však mají fanoušci na co těšit. Zajímavou historií se totiž může pyšnit už samotný tenisový areál. 



Už v sobotu se rozjedou úvodní boje o cenné kovy. Djokovič a spol. si to rozdají v areálu tenisového centra Barra da Tijuca, který leží v západní části Rio de Janeira, v těsném sousedství olympijské vesnice.

Centrální dvorec, kde se tradičně odehrají nejatraktivnější tenisové bitvy, pojme 10 tisíc fanoušků a má za sebou zajímavou minulost. Ještě předtím, než zde byly položeny základy tenisové kurtu, se zde odehrávaly úplně jiné boje.

Místo sloužilo jako závodní okruh formule 1 s názvem Jacarepaguá, v roce 2013 však Hamiltona a spol. nahradili hráči a hráčky vyznávající tvrdé údery a rychlé nohy. 

Líté boje však příznivci budou moci sledovat i na dalších patnácti otevřených kurtech. Na dvorec číslo 1 se vejde 5000 fanoušků, kurt číslo 2 pojme o dva tisíce diváků méně. 

Z celkového počtu šestnácti dvorců slouží pro "ostré" zápasy deset, dalších šest je tréninkových. A právě zde už se chystá i jedna z předpokládaných největších hvězd turnaje Rafael Nadal , který však o svém startu jasno nemá.

"Nejsem zdaleka připraven tak, jak bych měl. Dva měsíce jsem nehrál soutěžní zápas, nejsem schopný takové kvality, na jakou jsem zvyklý. O svém startu ještě nejsem rozhodnut, uvidím podle tréninků. Chci být prospěšný svému týmu a ne se jen zúčastnit," říká čtrnáctinásobný grandslamový vítěz.  

Z českých tenistů se v Riu představí Lukáš Rosol , Radek Štěpánek , Petra Kvitová , Lucie Šafářová , Barbora Strýcová , Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

GALERIE | Podívejte se, kde se bude o cenné tenisové kovy bojovat

Pořadatelé mají ještě na čem pracovat
Pořadatelé mají ještě na čem pracovat

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud