4. srpna 2016 • 14:06

Brazilci vybučeli brankářku Hope Solo. Vadí jim fotky s repelentem

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi největší hvězdy ženského fotbalu, americká brankářka Hope Solo ani tak nemůže spoléhat na olympijském turnaji na vřelé přijetí od domácích fanoušků. Poznala to už při úvodním vítězství ve skupině 2:0 nad Novým Zélandem. Za nevraživostí brazilských diváků, kterou dali najevo bučením a skandováním, jsou fotografie s velkým arzenálem repelentů, které měly Solo uchránit před bodnutím komáru přenášejícím obávaný virus zika.



Hope Solo v kukle s obřím repelentem vzkazuje: „O tohle se dělit nebudu, sežeňte si vlastní.“ Hope Solo balí do Ria, na posteli má vyskládané velké množství ochranných prostředků proti komárům a tentokrát píše: „Pokud si někdo v olympijské vesnici zapomene repelent, stavte se u mě.“ Právě tyto fotografie populární fotbalistky, publikované na sociální síti před týdnem, vyvolaly v pořadatelské zemi bouři.

V očích Brazilců vzbudila Solo dojem, že vyráží do země zamořené komáry, kteří přenášejí virus, jenž ohrožuje především těhotné ženy a jejich nenarozené děti. Z tohoto důvodu se omluvila z účasti na olympiádě řada významných sportovních tváří především z řad tenistů a golfistů. "Podle našeho názoru je ale riziko infekce virem zika pro jednotlivce malé a zvladatelné,“ říká šéfka Světové zdravotnické organizace Margaret Chanová.

Jak se bučelo na Hope Solo? Na video se podívejte ZDE>>>

S tím nechoďte na Hope Solo. Na olympijskou misi se vyzbrojila skutečně důkladně a podělila se o to se svými fanoušky. Během zápasu s Novým Zélandem znělo směrem k Solo, když se dostala k míči, bučení a ironické skandování: „Olé, olé, olé, olé, zika, zika.“

Jedna z opor obhájkyň zlata si z takové reakce nedělá těžkou hlavu. „Když je na stadionu hluk, je to lepší, než když je ticho,“ komentovala chování fanoušků na tribunách.

Do Brazílie si s sebou vzala Hope Solo velkou výbavu s reprelenty proti komárům
Do Brazílie si s sebou vzala Hope Solo velkou výbavu s reprelenty proti komárům

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud