5. srpna 2016 • 14:10

Hej, Phelps! Sportovci jako fanoušci. O Djokoviče byl největší zájem

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro mnoho lidí je idolem, tentokrát se však plavecký rekordman Michael Phelps při cestě olympijskou vesnicí v Riu změnil sám ve fanouška. Když míjel Novaka Djokoviče vracejícího se z tréninku, neodolal a zastavil ho. Velký tenisový fanoušek potkal srbskou světovou jedničku poprvé v životě.



„Vracel jsem se z rozhovorů a on mě míjel. Najednou si říkám: Hej, vždyť to je Djokovič. Obyčejně na ostatní sportovce kývnete, usmějete se. Ale teď jsem se rozhodl ho zastavit,“ popisoval Američan. „Zapovídali jsme se. Mluvili jsme o našem olympijském programu, kdy hraje on zápasy, kdy mám závody já. Vyfotili jsme se spolu, popřáli si hodně štěstí a pak šel každý svou cestou,“ dodal Phelps, majitel 22 olympijských medailí, z toho osmnácti zlatých.

To Djokovičovi na krku cinká jen bronz z Pekingu 2008, o své první zlato zabojuje právě v Riu. A v Phelpsovi bude mít velkého fanouška. „Je to naprosto pohodový kluk, se kterým si dobře popovídáte. Z toho jsem měl radost. Viděl jsem v televizi spoustu jeho zápasů včetně těch nezapomenutelných. Nejen, že je to talentovaný sportovec, ale také chlapík, kterého je radost potkat,“ líčil Phelps.

Phelps se potkal s Nadalem
Phelps se potkal s Nadalem

Sám přiznal, že v minulosti se na olympiádách s ostatními sportovci nerad zastavoval, chodil se sluchátky na uších a zůstával ve vlastním světě. V Riu se však loučí s olympijskou kariérou a je mnohem otevřenější.

Jiná tenisová hvězda se naopak v olympijské vesnici změnila v lovce zážitků. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal poprosil o společný obrázek ragbyovou legendu Nového Zélandu. A Sonny Bill Williams to kvitoval na Twitteru s úsměvem. „Kámoš poprosil o fotku, lol,“ smál se ragbyový obr, jenž je rovněž zdatným boxerem.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud