Ivo Pospíšil
4. srpna 2016 • 23:53

Prezident Zeman u Čechů ve vesnici: Vyhráli jste už tím, že jste tady

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijel je podpořit a popřát jim hodně štěstí. Ještě před začátkem olympijských her v Riu de Janeiro dorazil i do olympijské vesnice český prezident Miloš Zeman, který se zastavil u osmnáctipatrového věžáku, kde jsou (nejen) čeští závodníci ubytovaní. „Vyhráli jste už jen tím, že jste tady,“ řekl jim například. 



Brzy ráno odcestoval z Česka a už odpoledne si prohlížel Rio de Janeiro. V dobré náladě, a aniž by nezapomněl prohodit i nějaký ten vtípek. Den před zahájením olympiády dorazil český prezident Miloš Zeman do české části OH vesnice, aby pozdravil sportovce před jejich bojem o medaile.

„Dobrý den pane profesore. Tak kolik lidí už jste vyléčil,“ usmál se při příjezdu na Pavla Koláře a brzy na to hned nahlédl do jeho místnosti fyzioterapeuta. Následně si pak sedl i patnáctkou českých sportovců, mezi nimiž nechyběl třeba gymnasta David Jessen, stolní tenistka Iveta Vacenovská, cyklista Jan Bárta nebo střelkyně Adéla Bruns.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

„Jsem ráda, že jsem ho mohla vidět. Vždyť kdy máte jinak možnost vidět prezidenta,“ usmála se například Bruns. Zeman následně poseděl se sportovci v altánku u bazénu zhruba půl hodiny, kde si povídal i se šéfem Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem, prezidentem České unie sportu Miroslavem Janstou či ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou.

„Nebudu pronášet žádné dlouhé projevy, protože bych se opakoval a politici se neradi opakují. A tak bych chtěl zdůraznit hlavně toto: Sdělení číslo jedna, vyhráli jste už tím, že jste tady. A sdělení číslo dvě, nejsou tady jen sportovci, ale i realizační týmy, na které se velice často zapomíná. Přesněji řečeno, když se prohraje, může za to tým, a když se vyhraje, může za to jen ten sportovec. Takže připíjím i na úspěch realizačních týmů,“ usmál se při pozvednutí sklenky bílého vína.

Nakonec se i vyjádřil k případu Martiny Sáblíkové , s níž se krátce před příjezdem do vesnice setkal, a která stále čeká na verdikt sportovního arbitrážního soudu o startu na olympiádě. „Věřím, že to rozhodnutí bude pozitivní,“ dodal Zeman.

Rosolová: Je mi líto, že v olympijské vesnici nemůžeme bydlet společně s přítelem
Video se připravuje ...

Koukal: Na posledním turnaji kariéry se chci rozloučit dobrým výsledkem.
Video se připravuje ...

Krpálek: Bylo těžké se rozloučit, se synem jsme sehraní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud