5. srpna 2016 • 20:43

SOUHRN: V Riu padl první světový rekord, otevřel se park na Lipně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hry XXXI. letní olympiády v Rio de Janeiro se rozeběhly už před slavnostním zahajovacím ceremoniálem kvalifikací lukostřelců, ve které padl i první světový rekord. Oficiální zahájení je na programu v 1:00 po půlnoci. iSport.cz v podrobné ONLINE reportáži sledoval všechny poslední přípravy na sportovní svátek.



AKTUALIZOVAT

23:00 Čeští vodní slalomáři dnes absolvovali trénink na kanálu v Deodoru. BLOG Romany Barboříkové o "nejdražším koupališti světa" si můžete přečíst ZDE »

Olympijský kanál pro vodní slalomFoto Barbora Reichová (Sport)

22:39 Cyklista Leopold König se zahájení nezúčastní. Připravuje se na sobotní start

22:16 Na zahájení chce 40 českých sportovců

Na 40 českých sportovců z 80, kteří už do Ria dorazili, půjde na slavnostní zahájení olympiády. Slavnostní zahajovací ceremoniál sledujte hodinu po půlnoci ZDE »

22:13 Řeckou výpravu musel opustit dopingový hříšník

Řeckou výpravu musel ještě před oficiálním zahájením olympiády opustit nejmenovaný sportovec podezřelý z užití zakázaných látek. Podle informací národního olympijského výboru měl pozitivní výsledek vzorku A při interním testování reprezentantů na začátku července v Aténách.

"Řecký olympijský výbor požadoval otestování každého řeckého sportovce, který se měl zúčastnit her. Jistý člen týmu už proto opustil olympijskou vesnici," uvedl v oficiálním prohlášení Řecký olympijský výbor, který do Brazílie vyslal 97 sportovců. Jméno ani disciplínu, v níž potrestaný sportovec reprezentuje, ale funkcionáři nezveřejnili. Čekají na výsledek vzorku B.

21:02 Český dům v Riu už také jede na plné obrátky...

20:43 Olympijský park na Lipně rozsvítil Zátopek

Rozsvícením stylizované siluety legendárního atleta Emila Zátopka, který je symbolem českého olympijského týmu, odstartoval dnes ve 20 hodin v Lipně nad Vltavou program Olympijského parku Rio-Lipno 2016. Park, který návštěvníkům nabídne možnost vyzkoušet si řadu olympijských i neolympijských sportů, bude v provozu po celou dobu her v Riu de Janeiro, tedy do 21. srpna. Vstup do parku je zdarma.

Olympijský park na Lipně se slavnostně otevřel v pátek večer. Zleva jsou snowboardistka Eva Samková, bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová a bývalý desetibojař Roman Šebrle při zdravici do Ria.Foto ČTK

19:45 Nad havárií vody se pozastavil také Jiří Prskavec

19:25 Petra Kvitová zveřejnila fotografii s vlajkonošem Lukášem Krpálkem

17:30 První světový rekord olympiády v Riu padl v lukostřelbě

Korejský lukostřelec Kim U-čin se ještě před oficiálním zahájením olympijských her postaral v Riu de Janeiro o první světový rekord. V rozřazovacím kole na stadionu Sambódromo nastřílel se 72 šípy skóre 700 a o jeden bod překonal dosavadní maximum, které od londýnských her v roce 2012 držel jeho krajan Im Tong-hjon.

16:50 Emoce na olympijské střelnici. Někteří se málem porvali, říká Kostelecký

Tohle na olympiádě ještě nezažil. Střelec David Kostelecký už od své první návštěvy na olympijské střelnici v Riu de Janeiro jen kroutil hlavou. A to se nezměnilo ani pár dní před jeho závodem. Nebyl spokojený se střelnicí a také ho udivilo chování jiných závodníků a trenérů, kteří se kvůli tomu, aby si zastříleli víc, málem i poprali. Český reprezentant to už ale neřeší a je v klidu. (Více čtěte ZDE>>>)

David Kostelecký už má s olympijskými hrami řadu zkušenostíFoto Barbora Reichová (Sport)

16:30 Na olympioniky se půjde podívat i prezident Zeman

16:00 Zkoušky dopadly výborně
Slavnostní ceremoniál se blíží a pořadatelé již mají vše podstatné nachystané. Podívejte se, jak dopadl test ohňostroje, který nebude jako při každé velké události chybět.  

15:52 Svátek pro všechny sportovce
Olympijská vesnice pojme před deset tisíc sportovců a o zajímavá setkání tak není nouze. I legendární plavec Michael Phelps si připsal cenný úlovek, když se nechal zvěčnit se světovou tenisovou jedničkou Novakem Djokovičem. A zdaleka nebyl sám. (Více čtěte zde >>>

Sportovní hvězdy se v olympijské vesnici často potkávají.Foto Koláž iSport.cz

15:10 Do začátku Her zbývá deset hodin
Kouzelný východ slunce nad Rio de Janeirem. V této chvíli je v Brazílii deset hodin dopoledne, stejný časový úsek zbývá do úvodního ceremoniálu.

Východ slunce nad Rio de JaneiremFoto Twitter.com

14:30 Naděje pro Sáblíkovou žije
Tým v čele s právníkem Janem Šťovíčkem, který usiluje o start Martiny Sáblíkové v časovce na OH, v sobotu podá žalobu ke zvláštnímu panelu CAS v Riu. 

14:14 Protesty pokračují
I pár hodin před oficiálním začátkem olymijských her se objevují protesty Brazilců proti velké nákladnosti Her. Objevilo se již několik pokusů o uhašení olympijské pochodně, bezpečnostní složky jsou v pohotovosti. 

Starosta Rio de Janeiro Eduardo Paes s olympijskou pochodníFoto Reuters

13:30 Jak se v Rio de Janeiru řeší záplava?

13:15 Tři miliardy diváků
Úvodní slavnostní zahájení olympijských her by mělo u televizních obrazovek sledovat odhadem přes tři miliardy lidí. Do celé akce se zapojí 35 tisíc účinkujících, použito bude přes pět tisíc kostýmů.

13:05 Noční pohled na olympijský stadion v Rio de Janeiro 
Večerní ceremoniál slavnostního zahájení Her začíná v jednu hodinu ráno SEČ, v místě konaní bude 20:00.

Pohled na olympijský stadion v Rio de JaneiruFoto twitter.com

13:00 Přípravy na slavnostní zapálení olympijského ohně jsou v plném proudu

12:52 Výhoda pro českou ženskou tenisovou jedničku! 
Soupeřka Petry Kvitové v prvním kole olympijského turnaje - Maďarka Timea Babosová, hraje dnes finále turnaje ve Florianopolis. V neděli má přitom v Riu už nastoupit proti české jedničce.

12:42 Další nepřijemnost! Slalomáři nemohli trénovat, na kanále netekla voda
Někteří čeští sportovci si stěžovali, že jim párkrát netekla voda v olympijské vesnici. Vodní slalomáři to měli ještě těžší, netekla jim totiž přímo na slalomové trati. Důvodem byla porucha, kterou organizátoři opravovali celý čtvrtek. Více čtěte zde >>>  

Kudějová o Riu: Mám ráda horory a tam to tak vypadá
Video se připravuje ...

12:08 Zajímavost z olympijského dění
Na každého sportovce na olympiádě v Riu připadají takřka tři pracovníci médií. Informace do Česka posílá dvaadvacet píšících novinářů, třináct fotografů, skoro padesát reportérů a techniků České televize a jedenáct zástupců Radiožurnálu. 

11:50 Tenisová jednička Novak Djokovič má před startem olympiády jasno.
Zlato by pro mě znamenalo celý svět, přiznal devětadvacetiletý Srb.

11:35 Cristovao zpovídal před Riem kanoistu Martina Fuksu
Téma sportu je oba spojuje, ač soutěží v úplně jiných disciplínách. Populární zpěvák Ben Cristovao toho už zkusil hodně, v současnosti se ale věnuje hlavně bojovým uměním. Oproti tomu rychlostní kanoista Martin Fuksa zvolil jen jedinou cestu, té se věnuje na maximum a nyní v Riu cílí na úspěch nejvyšší. Více čtěte zde >>> 

Fuksa versus Cristovao. O Riu, posilování i mrtvém tělu
Video se připravuje ...

11:05 Tenisový turnaj na olympiádě bude ochuzen o řadu hvězd
Z elitní stovky nejlepších tenistů světa chybí na olymijských hrách z různých důvodů hned polovina včetně Tomáše Berdycha a Jiřího Veselého.

11:02 Zajímavost z tenisového turnaje na olympiádě v Riu.
Pokud si Petra Kvitová poradí v 1. kole olympijského turnaje s Babosovou, může se potkat s Wozniackou, kterou vede její bývalý trenér David Kotyza.

10:45 Čeští sportovní střelci chtějí udržet sérii triumfů. 
Je jich jen pět, ale mají jasný cíl přivézt z Ria alespoň jeden cenný kov. Čeští sportovní střelci mají jednu z nejmenších výprav v historii, ale chtějí navázat na olympijskou medailovou sérii, nepřerušenou od roku 1988. Největšími kandidáty jsou brokař David Kostelecký a Adéla Bruns v třípolohové malorážce. Sledovaný bude i debut šestnáctileté naděje Filipa Nepejchala.

10:27 Skotský tenista Andy Murray si dopředu vyzkoušel svoji roli vlajkonoše britské výpravy. 

10:22 Další dopingový případ! Irský olympionik boxer O'Reilly měl pozitivní test na doping. 
Národní boxerská asociace mu prozatímně zastavila činnost, do ringu v Riu de Janeiro měl třiadvacetiletý boxer střední váhy nastoupit poprvé 12. srpna.

10:10 České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková dobře vědí, že je na OH nečeká nic lehkého. 
„Když víme, jaká atmosféra se chystá, vyskakuje nám navíc husí kůže,“ shodují se plážové volejbalistky. Více čtěte zde >>>

10:03 Do Ria se sice nekvalifikoval, přesto tam nechybí!
Populární vodní slalomář Vavřinec Hradílek odcestoval do brazilského velkoměsta a bude spolukomentovat závody ve vodním slalomu.   

9:54 Sáblíková cítí formu, nervozita z nejistoty ale stoupá
Martina Sáblíková se v dějišti olympijských her v Riu de Janeiro intenzivně připravuje na možný start v cyklistické časovce, stále však netuší, zda se jí opravdu zúčastní. Rychlobruslařská hvězda má podle slov svého trenéra Petra Nováka životní formu, nervozita z nejistoty se však na ní začíná projevovat.

9:26 CAS uznala odvolání ruských sportovců  kvůli dopingu
Mezinárodní sportovní arbitráž CAS uznala odvolání ruských veslařů Anastasje Karabelščikovové, Ivana Podšivalova a čtyřnásobné mistryně světa v plavání Julije Jefimovové, kteří nesměli startovat na olympijských hrách v Riu kvůli dřívějšímu dopingovému trestu. Podle CAS jde o nepřípustný dvojí postih, případy se nyní vrátí k příslušným mezinárodním federacím.

9:15 Evakuace! Čechy v Riu vyhnala voda
PŘÍMO Z RIA | Ještě odpoledne se při návštěvě prezidenta Miloše Zemana zdálo vše v klidu. Jenže večer nastala v českém ubytování v olympijské vesnici nepříjemnost. Kvůli nečekané potopě museli olympionici opustit zhruba na patnáct minut své ubytování. „Nebyla to žádná malá závada, ale pořádná havárie,“ uznal šéf výpravy Martin Doktor. Do pokojů reprezentantů však naštěstí voda nenatekla. Více čtěte ZDE>>>

České sportovce hned na začátku olympiády v Riu zasáhla nepříjemnost, kvůli havárii vody byli evakuováni z ubytování ve vesniciFoto Koláž iSport.cz

9:00 Zapálení olympijského ohně Pelému ohrožuje zdravotní stav

Olympijský oheň by měl dnes večer v Riu de Janeiro zapálit podle všeho legendární fotbalista Pelé, jenže o všem rozhodne jeho zdravotní stav. Lékaři mu čestnou roli při slavnostním zahájení XXXI. her povolili, stejně tak sponzoři, vlastnící jeho osobnostní práva. Bolesti však omezují jeho pohyblivost.

8:45 I takhle to vypadá v olympijské vesnici pár hodin před zahájením her, ukazuje fotografka deníku Sport 

 7:00 Podívejte se, co říkali při odletu do Ria badmintonista Petr Koukal a atletka Denisa Rosolová

Koukal: Na posledním turnaji kariéry se chci rozloučit dobrým výsledkem
Video se připravuje ...

Rosolová: Je mi líto, že v olympijské vesnici nemůžeme bydlet společně s přítelem
Video se připravuje ...

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud