8. srpna 2016 • 09:40

Zoufalý Djokovič vyřazení oplakal: Jedna z největších proher mé kariéry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnější tenista posledních let Novak Djokovič dohrál na olympijském turnaji v Riu nečekaně už v prvním kole, kde ho překvapil Argentinec Juan Martín del Potro. Srbský tenista podlehl 6:7, 6:7 a na olympijské zlato z dvouhry opět nedosáhne.



"Byla to jedna z nejhorších porážek v kariéře. Jsem smutný a hrozně moc zklamaný, protože olympijské hry považuju za něco speciálního," hlesl Djokovič a uznale dodal, že Argentinec byl tentokrát lepším hráčem. "V rozhodujících momentech předvedl fantastický tenis."

Del Potrovi sice aktuálně patří v žebříčku ATP až 141. místo, jenže už býval světovou čtyřkou a má také grandslamový titul z US Open z roku 2009. Jeho kariéru však poznamenalo několik operací zápěstí. Dnes potvrdil, že je definitivně zpátky.

Agresivní hrou a skvělým forhendem přehrál světovou jedničku dvakrát v tie-breaku: v prvním 7:4, ve druhém 7:2. U sítě se pak vřele objali a oba se na kurtu rozplakali. Frustrovaný Djokovič při odchodu vzlykal, Del Potrovi vytryskly slzy štěstí. Djokoviče porazil i před čtyřmi lety na OH v Londýně a připravil ho o bronz.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Dnešní den přitom nezačal pro Del Potra vůbec dobře. Podle agentury AP uvízl na 40 minut ve výtahu v olympijské vesnici, než ho vysvobodili argentinští házenkáři. Večer na kurtu před 10.000 diváků si pak užil velké vítězství.

"Byl to skvělý večer. Vážně jsem nečekal, že bych mohl vyhrát," tvrdil jihoamerický tenista. Už před měsícem ve Wimbledonu šokoval vyřazením Švýcara Stana Wawrinky a dnes návrat korunoval Djokovičovým skalpem. Zápas zakončil symbolicky forhendem, který přibrzdila páska a srbský favorit neměl šanci.

Po vyřazení ve wimbledonském 3. kole si tak vítěz 12 grandslamů prožil další velké zklamání. Šance na olympijskou medaili v Riu mu zůstává ve čtyřhře po boku Nenada Zimonjiče. Del Potro se naopak může těšit na úterní souboj s Portugalcem Joaem Sousou. "Novak mi hned po zápase řekl pár laskavých slov. To jsem ocenil," dodal nečekaný vítěz.

Novak Djokovič se slzami v očích opouští kurt
Novak Djokovič se slzami v očích opouští kurt

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud