Romana Barboříková
10. srpna 2016 • 22:15

Šťastný Prskavec po bronzové medaili: Táta brečel a říkal nesmyslný slova

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Po dojezdu do cíle v něm převládalo zklamání. Vodní slalomář Jiří Prskavec věděl, že si jednou chybou mohl zkazit medailový sen. Jenže o několik desítek vteřin už slavil! Slovák Jakub Grigar totiž svoji jízdu nezvládl a mladý Prskavec tak zařídil první českou medaili na OH v Riu. „Je to neuvěřitelný, nedokážu ani vyjádřit své pocity,“ jásal český reprezentant s bronzovou medailí na krku.



Prskavec po závodu přiznal, že mu úplně nevyšla zamýšlená taktika. „Ze začátku jsem to chtěl trošičku jistit, ale úplně se mi to nedařilo. Od prvních záběrů jsem věděl, že takhle nepojedu a začal jsem to tam docela sázet,“ tvrdil.

„Potom, co mi vyšel střed, jsem si říkal, teď jedeš nejrychleji, teď to prostě udrž. Pak ale přišla levá protivoda, kde mi to krutě nevyšlo. Myslel jsem, že to tam vyšlu jako v tréninku, ale měl jsem tam proud, takže jsem se dotknul. V tu chvíli jsem navíc věděl, že časy ostatních byly výborné, takže jsem musel jet fakt hustě,“ dodal Prskavec.

To se mu nakonec podařilo. I přes penalizaci dojel třetí. A protože Jakub Grigar, který jel po něm, hrubě nezvládl závěr, na „bedně“ už zůstal. „Kubovi jsem docela věřil. Je to kamarád a přál bych mu to. Ale na druhou stranu myslím, že je ještě mladý a může si počkat,“ culil se český hrdina.

„Je to neuvěřitelný pocit. Nedokážu to teď přesně vyjádřit, ale je to krásný. Když jsem viděl, jak za mnou do cíle přijel táta... On to prožíval fakt hrozně, brečel a říkal nesmyslný slova. Tohle je odměna pro nás oba, nejenom pro mě. A to, že jsme to zvládli a vezeme domů medaili, je nádherný,“ pokračoval šťastný Prskavec.

Bronzový medailista se na závěr ještě jednou vrátil ke své chybce, která ho málem stála vytoužený úspech. „V cíli jsem byl nejdřív zklamaný. Říkal jsem si, škoda toho ťuku, jinak bych byl o vteřinu a půl nejrychlejší. Kdybych byl čtvrtý, tak by mě to strašně mrzelo. Ale věřil jsem, že si tu medaili fakt zasloužím a že mi to vyjde,“ tvrdil.

Vyšlo. A Česko tak má na OH v Riu první medaili.

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vodní slalomář Jiří Prskavec získal na OH v Riu bronzovou medaili
Vodní slalomář Jiří Prskavec získal na OH v Riu bronzovou medaili

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud