11. srpna 2016 • 13:00

Kulhavý bude bydlet se Saganem a v Riu chce medaili. Naštvání z MS přešlo

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tichosti odletěl do Ria obhájce londýnského zlata ze závodu horských kol Jaroslav Kulhavý. Jeho disciplína obstará stejně jako před čtyřmi lety rozloučení s olympijským programem a český jezdec se bude připravovat i na pikantní souboj s mistrem světa ze silnice Peterem Saganem, s nímž bude dokonce v prvních dnech v Brazílii bydlet.



Pojí je smlouva se stejným dodavatelem kol, jsou přátelé, Peter Sagan na závodech využil služeb mechaniků Jaroslava Kulhavého. Nabízelo se, aby se jejich cesty spojily znovu, i když Sagan trénuje v Americe a český cyklista se připravoval doma. Na olympiádě se potkají.

V prvním týdnu budou bydlet za městem, příští týden se přesunou blíž dění.

„Tým nám pronajal apartmán. Bude s námi i Peter a bude to nejlepší varianta, co se týče možností tréninku a vhodných terénů, které jsou u olympijské vesnice omezené. K české výpravě se potom připojím příští středu, to se pro trénink otevře i olympijský okruh. Těším se, že se potkám i s dalšími českými sportovci a trochu nasaju olympijskou atmosféru ve vesnici, i když se pochopitelně budu soustředit na ten svůj závod, který přijde až poslední den her,“ řekl Kulhavý pro svoje oficiální webové stránky.

Do Brazílie odletěl bez velkého loučení sám linkovým letem včera. V posledních dnech trénoval v Beskydech a minulý víkend zvolil etapový silniční závod na Vysočině, což je model přípravy, který mu pomohl před čtyřmi lety k zlatu.

Naštvání, o němž mluvil v červnu po mistrovství světa na horských kolech v Novém Městě na Moravě, kde chtěl Kulhavý urvat víc než stříbro, je pryč.

Jaroslav Kulhavý z ČR a Nino Schurter ze Švýcarska
Jaroslav Kulhavý z ČR a Nino Schurter ze Švýcarska

„Závěrečná příprava proběhla perfektně. Jsem rád, že poslední týdny byly celkem v klidu a dařilo se mi podle mých představ. V Beskydech jsme i přes chvílemi nedobré počasí kvalitně potrénovali a příprava vyvrcholila silničním etapovým závodem Vysočina Tour, který jsem jel i před čtyřmi lety,” říká k posledním týdnům jezdec, kdy dal přednost tréninku a silničnímu závodu před cestou do Kanady na předposlední závod Světového poháru horských kol.

Sagan? Medaili mít asi nebude

Na Vysočině jednu ze čtyř etap vyhrál, dvakrát dospurtoval druhý a vyhrál bodovací soutěž.

„Pocity jsou velmi dobré, a doufám, že jsem se opět posunul blíže ke svému maximu. V porovnání se stejnou dobou před čtyřmi lety se cítím dokonce lépe, ale o výsledku na olympijských hrách bude rozhodovat spousta faktorů v daný den D…“ uvědomuje si jedenatřicetiletý biker.

Na souboje se Saganem se těší a věří, že účast slovenského showmana bude velkým oživením závodu horských kol. Přestože se Kulhavý řadí k těm, kteří odhadují, že Sagan medaili mít nebude, považuje ho za zajímavého soupeře.

„Za ten měsíc (po Tour de France) se asi nedokáže připravit tak, aby konkuroval špičce, aby konkuroval elitní pětce. I tak to bude ale obrovsky zajímavé a bude to velká reklama pro cyklistiku, pro horská kola,“ soudí Kulhavý.

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud