15. srpna 2016 • 05:00

SOUHRN LOH Rio, 9. den: Bolt vládl, padl rekord, tenisté slavili bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajčan Usain Bolt jako první v historii ovládl běh na 100 metrů na třech olympijských hrách. Výkonem 9,81 porazil Američana Justina Gatlina (9,89). Olympijským vítězem v běhu na 400 metrů se stal pro změnu Jihoafričan Wayde Van Niekerk a časem 43,03 překonal světový rekord Michaela Johnsona. Zlato může slavit také Andy Murray, který dokázal jako první tenista v historii OH nejcennější kov obhájit. A jak si vedli Češi?  Tenisté Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou slavili bronz ve smíšené čtyřhře a výškař Jaroslav Bába postoupil do finále.



AKTUALIZOVAT

6:51 Dálkařka Darja Klišinová může jako jediná ruská atletka startovat na OH v Riu. Arbitrážní soud podle agentury Reuters vyhověl jejímu odvolání.

5:00 Vzal si do ruky mikrofon, bavil svými odpověďmi a nakonec si střihl s diváky i tradiční pokřik: „Kdo neskáče, není Čech,“ skandoval Radek Štěpánek při včerejší návštěvě Českého domu v Riu, kam přijel s Lucií Hradeckou ukázat čerstvě vybojovanou bronzovou medaili ze smíšené čtyřhry. A promluvil i o tom, že by nemusela být poslední. Proč? Protože za čtyři roky Tokio… Více čtěte ZDE>>>

Štěpánek rozskákal Český dům. A možná bude chtít pro medaili sestřičku
Video se připravuje ...

4:30 Tohle nikdy neomrzí. Sprinter Usain Bolt oslavil v Riu celkově už sedmou olympijskou medaili, na stovce se mu opět nikdo nevyrovnal. Fenomenální Jamajčan ale dlouhé oslavy nechystá. Důvod? „Teď si jdu pro další dvě zlata,“ nenechal nikoho na pochybách. Více čtěte ZDE>>>

4:00 Český výškař Jaroslav Bába postoupil do finále olympijských her v Riu de Janeiro. V kvalifikaci mu k tomu stačil výkon 226 cm na první pokus.

Český výškař Jaroslav Bába postoupil do finále olympijských her v Riu de JaneiroFoto ČTK

3:30 Jamajčan Usain Bolt jako první v historii ovládl běh na 100 metrů na třech olympijských hrách. Výkonem 9,81 porazil Američana Justina Gatlina (9,89). Více čtěte ZDE>>>

Sprinter Usain Bolt slaví zlato z Ria na stovceFoto Reuters

03:12 Mistryně světa v trojskoku Caterine Ibargüenová z Kolumbie má první zlato z OH. Předvedla letošní maximum 15,17 m a vylepšila druhé místo z Londýna.

03:05 Olympijským vítězem v běhu na 400 metrů se stal úřadující mistr světa Jihoafričan Wayde Van Niekerk a časem 43,03 sekundy navíc překonal světový rekord Michaela Johnsona. Historické maximum legendárního Američana z roku 1999 vylepšil o 15 setin.

02:15 

Jamajčan Usain Bolt suverénně postoupil do finále závodu na 100 metrů, v němž bude usilovat o třetí olympijské zlato za sebou. V semifinále zaběhl šestinásobný olympijský vítěz svůj nejlepší letošní čas 9,86 sekundy, přestože v závěru hodně zvolnil.

Do finále se bez potíží dostal i nejrychlejší muž sezony Američan Justin Gatlin, který by měl být Boltovým hlavním vyzyvatelem. V posledním třetím semifinálovém běhu zvítězil na 9,94 sekundy.

Druhý nejrychlejší čas zaběhl Kanaďan Andre De Grasse, jenž byl v druhém semifinále druhý za Boltem výkonem 9,92. Úvodní semifinálový běh vyhrál za 9,95 Francouz Jimmy Vicaut, jenž bude jediným evropským zástupcem ve finále.

Sprinter Usain Bolt ovládl v Riu stovkuFoto EPA

02:05 Brit Andy Murray dokázal jako první tenista v historii olympijských her obhájit titul a získat dvě zlata ve dvouhře. Svěřenec trenéra Ivana Lendla porazil v dnešním finále v Riu de Janeiro nenasazeného Argentince Juana Martína del Potra po více než čtyřech hodinách 7:5, 4:6, 6:2 a 7:5 a navázal na triumf z Londýna.

Britský tenista Andy Murray slaví zlato z RiaFoto Reuters

01:40 Poslední ženské vzpěračské zlato na OH v Riu získala v nejtěžší kategorii nad 75 kg vicemistryně světa z minulých dvou let Meng Su-pching z Číny.

01:09  V soutěži z třímetrového prkna se čínská skokanka do vody Chen C' musela stejně jako před čtyřmi lety spokojit se stříbrem, z Ria de Janeiro ale odjede s diamantem. Její dlouholetý partner Čchin Kchaj, sám olympijský medailista, ji totiž bezprostředně po vyhlášení požádal o ruku. Chen C' se slzami v očích přijala.

01:05 Americký golfista Ryan Moore získal na turnaj v Silvisu svůj pátý titul z PGA Tour. Třiatřicetiletý hráč ovládl soutěž, která kolidovala s olympijským turnajem v Riu de Janeiro, s náskokem dvou ran před krajanem Benem Martinem.

00:23 Olympijskými vítězi v soutěži družstev kordistů se stali Francouzi, kteří jsou světovými jedničkami. Úřadující mistři Evropy, kteří nastoupili v sestavě Daniel Jerent, Yannick Borel a Jean-Michel Lucenay, ve finále porazili Itálii 45:31. Bronzovou medaili získali Maďaři v čele s mistrem světa a stříbrným olympijským medailistou z individuální soutěže Gézou Imrem.

23:59 Ruský zápasník v řeckořímském stylu Roman Vlasov obhájil v kategorii do 75 kilogramů olympijské zlato z Londýna. Ve finále porazil Dána Marka Madsena.

22:53 Premiérové zlato pro Kubu na OH v Riu vybojoval zápasník Ismael Borrero v řeckořímském stylu do 59 kg. Ve finále porazil Japonce Šinobua Otu.

22:42 Britský dráhař Jason Kenny obhájil v Riu de Janeiro olympijské zlato z Londýna ve sprintu. Ve finále porazil ve dvou jízdách krajana Calluma Skinnera.

22:30 Suverénní olympijskou vítězkou ve skocích do vody z třímetrového prkna se v Riu stala Číňanka Š' Tching-mao, která navázala na svůj triumf ze soutěže synchronních dvojic. Stříbrnou krajanku Che C' porazila o více než 19 bodů. Třetí skončila s odstupem Italka Tania Cagnottová.

22:16 Čeští tenisté Lucie Hradecká a Radek Štěpánek už převzali bronzové medaile za turnaj v mixu. Jde o třetí kov českých tenistů na olympiádě v Riu - ve dvouhře se radovala Petra Kvitová, ve čtyřhře pár Lucie Šafářová, Barbora Strýcová.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká skončili na olympiádě v Riu s bronzovou medailí za turnaj v mixuFoto Barbora Reichová Sport

22:10 Zlato z bradel v Riu obhájila ruská sportovní gymnastka Alija Mustafinová. Bronzová z víceboje těsně porazila Američanku Madison Kocianovou.

21:51 Kei Nišikori porazil na hrách v Riu v utkání o bronz Španěla Nadala 6:2, 6:7, 6:3 a získal pro japonský tenis první olympijskou medaili od roku 1920.

Rafael Nadal skončil na turnaji v Riu na čtvrtém místě a bez olympijské medaileFoto EPA

21:36 Olympijskými vítězi v tenisovém mixu jsou Bethanie Matteková-Sandsová a Jack Sock. V americkém souboji předčili Rama s Venus Williamsovou, jež páté zlato nezískala.

Vítězi smíšené čtyřhry se stal pár Bethanie Matteková-Sandsová, Jack SockFoto Reuters

21:19 Britský sportovní gymnasta Max Whitlock ovládl po prostných i cvičení na koni našíř. Za bronzovým z víceboje skončil druhý jeho krajan Louis Smith.

21:11 Jachtařka Charline Piconová z Francie má olympijské zlato z třídy RS:X, před finálovou jízdou přitom byla až čtvrtá. Stříbro získala Čchen Pchej-na.

20:55 Prvním olympijským vítězem v golfu po návratu do programu her od roku 1904 je Brit Justin Rose. Stříbro má Švéd Henrik Stenson, bronz Kuchar z USA.

Justin Rose slaví veliký úspěchFoto Reuters

20:48 Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová suverénně ovládla přeskok a po triumfech ve víceboji a v družstvech získala v Riu třetí zlatou medaili. Nejlepší gymnastka současnosti má stále šanci odvézt si z Ria pět titulů, což dosud nikdo z jejích předchůdkyň nedokázal.

Simone Bilesová slaví už třetí zlato z olympijských herFoto Reuters

20:35 Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová suverénně ovládla přeskok a po triumfech ve víceboji a v družstvech získala v Riu třetí zlatou medaili.

20:23 Každý z nich si prožil vlastní příběh, okořeněný složitými situacemi. Na jeho konci vystoupili tenisté Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem v Riu de Janeiro na bronzový stupínek v mixu. Více čtěte ZDE »

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká se dočkali vytoužené medaileFoto Barbora Reichová (Sport)

20:11 Nizozemský jachtař Van Rijsselberghe potvrdil už jistý olympijský triumf ve třídě RS:X výhrou ve finálové rozjížďce. Stříbro opět získal Brit Dempsey.

20:09 Simona Baumrtová nezažívá na olymiádě v Riu příjemné období. Rozhovor s českou plavkyní si přečtěte ZDE >>>

20:08 Prvním boxerským olympijským vítězem se v Riu stal Uzbek Hasanboj Dusmatov, který ve finále váhové kategorie do 49 kg porazil Kolumbijce Martíneze.

19:46 Olympijským vítězem v prostných je britský sportovní gymnasta Max Whitlock. Bronzový z víceboje získal pro svou zemi první gymnastické zlato z OH.

19:37 Japonští judisté na olympijských hrách v Riu potvrdili svou dominanci. Dvanácti získanými medailemi ze čtrnácti možných pokořili vlastní rekord, kterým dosud bylo deset cenných kovů z her v letech 1992 a 2004.

19:05 Poslední střelecké zlato získal v Riu Ital Niccolo Campriani, který v libovolné malorážce obhájil prvenství z Londýna. Zopakoval triumf ze vzduchovky.

19:03 Tenisovou čtyřhru na OH v Riu vyhrály Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová. Ve finále porazily Švýcarky Hingisovou s Bacsinszkou 6:4, 6:4.

18:22 Tenisté Lucie Hradecká a Radek Štěpánek získali na OH v Riu bronz ve smíšené čtyřhře. V souboji o třetí místo porazili Mirzaovou a Bopannu 6:1 a 7:5. VÍCE ZDE>>>

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek mohou slavitFoto Reuters

18:00 Smějí se nám, stěžují si američtí gymnasté. A navrhují, že by mohli své umění předvádět ne v upnutých trikotech, ale svlečení do půli těla. Pak by prý ve své zemi snad konečně poutali alespoň takovou pozornost jako jejich veleúspěšné kolegyně v čele s fenomenální Simone Bilesovou. Více čtěte ZDE » 

Američtí gymnasté přemýšlí, jak více zpropagovat svůj sport, a tak se chlubí vypracovanými, svalnatými tělyFoto Koláž iSport.cz

17:20 Výsledky - maraton, ženy: 1. Sumgongová (Keňa) 2:24:04, 2. Kirwaová (Bahr.) 2:24:13, 3. M. Dibabaová 2:24:30, 4. Tsegayeová (obě Et.) 2:24:47, 5. Mazuronaková (Běl.) 2:24:48, 6. Flanaganová 2:25:26, 7. Lindenová (obě USA) 2:26:08, 8. Chelimová (Bahr.) 2:27:36, ...26. Vrabcová-Nývltová (ČR) 2:33:51.

17:15 Eva Vrabcová-Nývltová doběhla do cíle olympijského maratonu na 26. místě v čase 2:33:51. Za osobním rekordem zaostala o tři minuty a 41 sekund.

16:53 Jemima Sumgongová vybojovala pro Keňu první olympijské zlato v ženském maratonu. Eunice Kirwaovou z Bahrajnu porazila o devět sekund.

16:47 Filip Nepejchal obsadil v olympijské střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran 21. místo. Ze tří startů v Riu de Janeiro je to jeho nejlepší výsledek.

15:51 Co si myslí Andrea Hlaváčková o úderu Martiny Hingisové, kterým ji trefila do

oka? Přečtěte si článek a podívejte se na video ZDE >>>

Hlaváčková: Rána do oka? Hingisová mi psala, je ráda, že má velkou ránu
Video se připravuje ...

15:11 Ranní závod snů mezi Usainem Boltem a Justinem Gatlinem bude jedním z vrcholů olympiády v Riu. VÍCE ČTĚTE ZDE >>>

Vrcholy nedělního programu na LOH Rio 2016
Neděle:

14:00 sportovní střelba libovolná malorážka 3x40 muži kvalifikace: Nepejchal, finále 18:00

14:30 atletika maraton ženy: Vrabcová-Nývltová (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>)

16:00 synchronizované plavání volný program dvojic kvalifikace: Bernardová, Dufková

17:00 tenis finále dvouhra muži, čtyřhra ženy a smíšená čtyřhra, o 3. místo Hradecká, Štěpánek - Mirzaová, Bopanna (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>

18:05 jachting finálová rozjížďka RS:X muži

19:00 sportovní gymnastika finále na jednotlivých nářadích

22:42 dráhová cyklistika finále sprint muži

Pondělí:

1:30 atletika výška muži kvalifikace: Bába, 3:00 400 m muži finále, 3:25 100 m muži finále 

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud