15. srpna 2016 • 04:28

A teď ještě dvě zlata, přál si Bolt. Šokovalo ho bučení na Gatlina

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nikdy neomrzí. Sprinter Usain Bolt oslavil v Riu celkově už sedmou olympijskou medaili, na stovce se mu opět nikdo nevyrovnal. Fenomenální Jamajčan ale dlouhé oslavy nechystá. Důvod? „Teď si jdu pro další dvě zlata,“ nenechal nikoho na pochybách.



Bolt byl opět naprosto suverénní. V semifinále i ve finále si tak mohl dovolit poslední metříky trochu vypustit. Stovku v Riu nakonec vyhrál výkonem 9,81, druhý Američan Justina Gatlina doběhl v čase 9,89.

„Jsem šťastný, ale očekával jsem, že budu rychlejší. Každopádně jsem nadšený, že jsem vyhrál, to bylo klíčové,“ usmíval se po závodě Bolt, který při oslavách předvedl svá tradiční gesta a objímal se s diváky i s maskoty olympiády.

„Po semifinále jsem se cítil extrémně dobře. Chtěl jsem běžet rychleji, ale tady v Riu jsme měli finále místo dvou hodin už za hodinu a dvacet minut. To byla výzva, na kterou jsme trénovali,“ prozradil šampion.

„Řekl jsem chlapcům, že to dokážu. Teď chci další dvě zlata,“ dodal usměvavý hrdina, kterého čeká v Brazílii ještě závod na 200 metrů a pak také štafeta na 4x 100 metrů.

Cílová fotografie z běhu na 100 metrů. V cíli byl první opět Usain Bolt!Foto ČTK

Jedna věc ale Bolta po závodě přece jen mrzela. Nemohl totiž pochopit, proč část fanoušků na stadionu hlasitě projevila nelibost nad jeho největším konkurentem Justinem Gatlinem.

Bolt se dočkal v zaplněném Olympijském stadionu ovací. Aktéři finálového boje vstupovali do arény po jednom a jakmile se Jamajčan dostal na dráhu, v ochozech nebylo nic slyšet. "Bolt, Bolt, Bolt," křičeli diváci.

S jeho přijetím kontrastovalo bučení diváků při Gatlinově nástupu. "To mě překvapilo," komentoval to Bolt. Důvodem nejspíš byla dopingová minulost amerického spintera. "Je to poprvé, co jsem přišel na stadionu a diváci někoho vybučeli. Byl jsem v šoku," uvedl Jamajčan.

Usain Bolt slaví zlato ze stovky v Riu
Usain Bolt slaví zlato ze stovky v Riu

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud