17. srpna 2016 • 07:47

Svoboda: Omlouvám se fanouškům, kteří se na tohle museli dívat

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘIMO Z RIA | Celý večer i celou noc po pondělním rozběhu byl překážkář Petr Svoboda v nejistotě, jestli proklouzne do semifinále. Nakonec to vyšlo, ale boj o finále si moc neužil. Časem 13,67 sekundy zůstal vzadu. „Tohle rozhodně nebyl výkon, který jsem tady chtěl podat,“ řekl Svoboda.



Po osmi letech, během nichž prožil dlouhá léta zdravotních potíží a málem přišel i o nohu, se Petr Svoboda vrátil na olympiádu. V noci na středu ale opouštěl dráhu Olympijského stadionu zklamaný.

„Nevím, co vám mám říct, omlouvám se fanouškům, kteří se na tohle museli dívat. Je mi to líto,“ řekl Svoboda. „Rozhodně jsem si nepřál, aby příprava na semifinále byla taková, že budu čekat na pokoji na telefonu na zprávu: Peťane je to tam, nebo nevyšlo to. Holt se to stalo až ráno.“

V pondělí se Svoboda dostal do zamotaného problému. Nejdřív byl ze svého rozběhu diskvalifikován, což odvrátil protest české výpravy. Pak se dostal mimo hru znovu poté, co ho časem předčil Jamajčan Carter, který dostal možnost nového běhu. Další český protest Svobodovi přinesl semifinále.

„Není to výmluva, ale koukal jsem na telefon co hodinu,“ vysvětloval Svoboda. „Kolem tři čtvrtě na dvanáct přišla zpráva: Ještěre, je to tam! V tu chvíli jsem si poskákal po pokoji, přemýšlel jsem, jak to dospat. Zkusil jsem to na hodinu, z toho si pamatuju každých deset minut. Přemýšlel jsem, co jsem pro to mohl od včerejší noci udělat líp.“

V semifinále se Svobodovi nepovedl start, kde nabral ztrátu, kterou už nedohnal. V cíli byl za 13,67 sekundy, o dvě setiny pomaleji než v pondělním rozběhu.

„Něco jiného fyzická a psychická připravenost, ta psychická dneska prohrála. Při startu jsem byl… Dobrý ráno! Dali mi metr a půl. Snažil jsem se silou dohnat, ale zase jsem v tom seděl, zase kopal do překážek. Je mi líto, že to dopadlo takhle,“ řekl Svoboda, který skončil na osmnáctém místě.

Dosáhl ho v problematické sezoně, v níž ho trápila zranění a k závodům se vrátil až těsně před olympiádou.

„Vrátil jsem se kvůli závodu, který jsem chtěl. Mrzí mě, že jsem zrovna sem nepřijel s optimální formou,“ uvedl Svoboda.

Více o LOH Rio 2016 čtěte ZDE>>>

Petr Svoboda bojoval o postup do finále 110 metrů překážek marně
Petr Svoboda bojoval o postup do finále 110 metrů překážek marně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud