20. srpna 2016 • 04:50

SOUHRN LOH Rio, 14. den: Bolt má zlato i ze štafety, Špotáková dostala bronz

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sprinter Usain Bolt je atletickým králem olympiády v Riu! Po stovce a dvoustovce vyhrál na OH potřetí za sebou i štafetu na 4x100 metrů a získal již svoji devátou zlatou medaili. Anežka Drahotová obsadila v závodě v chůzi na 20 kilometrů desáté místo. Mužský chodecký maraton na 50 km se stal kořistí favorizovaného Mateje Tótha, díky němuž slovenská výprava získala v Riu druhé zlato. Bronzovou medaili převzala česká oštěpařka Barbora Špotáková. Průběh všech soutěží jsme sledovali ONLINE.



4:50 Brazilští volejbalisté jsou počtvrté v řadě v olympijském finále. V repríze boje o zlato z Londýna porazili doma v Riu obhájce titulu z Ruska 3:0.

4:35 I čtrnáctý den olympijských soutěží přinesl skvělé atletické výkony. Hrdinou se stal jamajský sprinter Usain Bolt, který získal svou třetí zlatou medaili z Ria, celkově již devátou. Skvělé výkony však podávali i další sportovci. VÍCE ZDE >>>

4:10 Kopem v poslední sekundě vybojoval Cheick Cissé první olympijské zlato pro Pobřeží slonoviny v taekwondu. Střední váhu žen ovládla Korejka O Hje-ri.

3:47 Jamajčan Usain Bolt získal deváté olympijské zlato. Po triumfech na 100 i 200 m donesl na prvním místě do cíle štafetový kolík v závodu na 4x100 m. VÍCE ZDE >>>

Usain Bolt vítězně probíhá cílemFoto EPA

3:45 Olympijskou vítězkou ve skoku o tyči je Řekyně Ekaterini Stefanídiová. Druhá skončila Američanka Sandi Morrisová, která rovněž zdolala 485 cm.

3:35 Dilšod Nazarov vyhrál v Riu soutěž kladivářů a získal první olympijské zlato pro Tádžikistán. Ve finále hodil 78,68 metru, druhý byl Bělorus Tichon.

3:35 Štafetu na 4x100 metrů vyhrály na OH v Riu Američanky, které se do finále dostaly až v dodatečném sólozávodu. Druhé zlato má po dálce Bartolettaová.

3:27 Oštěpařka Barbora Špotáková převzala bronzovou medaili, stříbro dostala Sunette Viljoenová z Jihoafrické republiky, zlatou medaili si odnesla Sara Kolaková z Chorvatska. VÍCE ZDE >>>

Barbora Špotáková slaví svou bronzovou medailiFoto ČTK

3:22 Dánští házenkáři vyhráli v Riu v semifinále nad Polskem 29:28 po prodloužení a získají poprvé na OH medaili. V neděli budou hrát o zlato s Francií.

3:16 Moderní pětibojař David Svoboda obhajuje olympijské zlato z Londýna. Jak si vede v sezoně, která mu přinesla řadu nepříjemných problémů, v Riu? ČTĚTE ZDE >>>

David Svoboda obhajuje zlatou medaili z LondýnaFoto Barbora Reichová (Sport)

3:02 Keňská vytrvalkyně Vivian Cheruiyotová vyhrála v Riu běh na 5000 m. Druhá skončila její krajanka Obiriová, třetí vítězka desítky Ayanaová z Etiopie.

2:50 Chodkyně Anežka Drahotová obsadila v závodě na 20 kilometrů slušnou desátou pozici. Co si o svém výkonu myslí si přečtěte ZDE >>>

Česká chodkyně Drahotová skončila ve finále na 20km desátáFoto Barbora Reichová (Sport)

1:56 Srbští basketbalisté porazili v semifinále OH v Riu de Janeiro Austrálii 87:61 a ve finále je čeká tým USA. Austrálie bude hrát o bronz se Španělskem. VÍCE ZDE >>

Srbští basketbalisté slaví postup do fináleFoto EPA

0:22 Německé fotbalistky poprvé získaly zlaté medaile na olympijských hrách. Ve finále turnaje v Riu de Janeiro porazily Švédsko 2:1.

Německé fotbalistky ovládly olympijský turnaj, ve finále porazily ŠvédkyFoto Reuters

0:11 Bronz v chodeckém závodu na 50 km nakonec přece jen obdrží Japonec Hirooki Arai. Ten byl po kanadském protestu diskvalifikován, ale uspěl s odvoláním.

0:05 Britské pozemkářky jsou poprvé v historii olympijskými vítězkami. Ve finále her v Riu porazily Nizozemsko po penaltovém rozstřelu. Bronz mají Němky.

00:03 Mistr světa Hassan Jazdání z Íránu porazil ve finále zápasníků do 74 kg Rusa Aniuara Gedujeva a v Riu vyhrál olympijskou zlatou medaili.

SOBOTA

23:35 Olympijskou vítězkou v moderní pětiboji se překvapivě stala Australanka Chloe Espositová. Česká reprezentantka Barbora Kodedová obsadila 26. příčku.

Chloe Espositová se stala překvapivou vítězkou moderního pětibojeFoto Reuters

22:55 Biker Jaroslav Kulhavý měl dva dny před startem na olympijských hrách v Riu de Janeiro drobnou kolizi. Obhájce prvenství z Londýna narazil při jízdě na kole do dveří auta, které se před ním z ničeho nic otevřely. Český reprezentant na sociálních sítích uvedl, že vyvázl jen s modřinou.

"To je špatné, když někdo otevře těsně před vámi dveře auta. Naštěstí je všechno v pořádku a vyvázl jsem jen s modřinou na koleni a prstech," napsal Kulhavý a přidal fotku kola, na kterém je vidět polámaná cedulka s jeho jménem.

Kulhavý patří k favoritům závodu v Riu. Jeho největšími soupeři budou švýcarský obhájce stříbra Nino Schurter a Francouz Julien Absalon, olympijský vítěz z Atén 2004 i Pekingu 2008.

22:43 Vladimer Chinčegašvili z Gruzie po stříbru z OH v Londýně získal v Riu zlato v turnaji zápasníků do 57 kg. Ve finále zdolal Japonce Reie Higučiho.

22:37 Jezdec Nick Skelton vyhrál jako první Brit parkúr jednotlivců na olympijských hrách, druhý je v Riu de Janeiro kvůli horšímu času v rozeskakování Švéd Peder Fredricson. Obhájce zlaté olympijské medaile Švýcar Steve Guerdat skončil čtvrtý, dostal se před něj ještě bronzový Eric Lamaze z Kanady.

22:30 Francouzští házenkáři mají šanci vyhrát třetí zlatou olympijskou medaili za sebou. V dnešním semifinále v Riu de Janeiro porazili Německo 29:28 a ve finále se střetnou s vítězi druhého semifinále mezi Polskem a Dánskem.

22:15 Američtí basketbalisté podle očekávání postoupili do finále olympijského turnaje v Riu de Janeiro. V semifinále udolali Španělsko 82:76.

21:42 Americké vodní pólistky porazily ve finále olympijského turnaje v Riu de Janeiro Itálii 12:5 a obhájily zlaté medaile z Londýna. Bronz získaly Rusky.

21:40 Moderní pětibojařka Barbora Kodedová na olympijských hrách ztratila také v parkúru a před závěrečnou kombinovanou disciplínou klesla z 22. místa na 26. příčku. Její manko na vedoucí Polku Oktawii Nowackou vzrostlo na minutu a 52 sekund.

21:36 Francouzská boxerka Estelle Mosselyová oslavila 24. narozeniny ziskem olympiského zlata. Ve finále do 60 kg zdolala 2:1 Číňanku Jin Ťün-chua.

21:35 Golfistka Klára Spilková odehrála na olympijských hrách své nejlepší kolo. Třetí den turnaje v Riu de Janeiro zvládla v paru, celkově zůstala na skóre +8 a polepšila si na 47. místo. V čele je nejblíže zlaté medaili Pak In-pe s jedenácti ranami pod par. Na druhé místo poskočila světová jednička Lydia Koová z Nového Zélandu, která trefila i eso a před finále ztrácí na Korejku tři rány.

Spilková zahrála na úvodních šesti jamkách třetího kola dvě bogey a zdálo se, že si opět pohorší. Na devítce si ale zlepšila náladu birdie a na desítce přidala další. Poprvé na OH zvládla v paru náročnou dvanáctku, ale bogey udělala na třináctce. Do minusu za kolo se dostala díky birdie na patnáctce a šestnáctce, ale den završila bogey na závěrečné pětiparové osmnáctce.

"Byl to ze začátku trošku boj, ale poté, co jsem na devítce a na desítce dala dvě birdie, tak jsme se rozjela. Dvě další birdie jsem proměnila díky dlouhým patům, ale bohužel na poslední jamce mně nespadl poslední pat dlouhý metr a půl. Beru to ale pořád pozitivně, protože patuji dobře," konstatovala Spilková.

První olympijskou hole in one, jamku na jednu ránu, v dámském provedení zaznamenala ve 3. kole Číňanka Lin Si-jü. Koová uspěla na stejné osmé jamce, 128 metrů dlouhém tříparu, o dvě hodiny později. "Byla to moje vůbec první hole in one a olympiáda tomu dodává větší šmrnc," řekla devatenáctiletá vítězka dvou majorů Koová.

Koová je druhá společně s Američankou Gerinou Pillerovou se skóre -9. Za nimi je o ránu zpět Číňanka Feng Šan-šan. Turnaj už se hraje bez světové dvojky Ariyi Jutanugarnové, Thajka ze třetího kola odstoupila kvůli zraněnému kolenu.

Česká golfistka Klára SpilkováFoto ČTK

21:00 Anežka Drahotová obsadila v olympijském závodě v chůzi na 20 kilometrů desáté místo. Šampionkou se stala mistryně světa Liou Chung z Číny. Drahotová, osmá žena z loňského mistrovství světa, se do poloviny závodu držela v čelním, zhruba patnáctičlenném balíku chodkyň. Teprve poté přestala stačit tempu favorizovaných Číňanek, které postupně skupinu roztrhaly a nakonec při absenci potrestaných ruských závodnic získaly stejně jako na MS v Pekingu dvě medaile. Za vedoucí ženou letošních tabulek Liou Chung se ale v těsném finiši musela vicemistryně světa Lü Siou-č' tentokrát spokojit s bronzem, protože ji porazila Mexičanka Maria Guadelupe Gonzálezová.

21:00 Olympijskými vítězi v bikrosu se v Riu de Janeiro stali Američan Connor Fields, který si vynahradil velké zklamání ze sedmé příčky z minulé olympiády v Londýně, a obhájkyně zlata Mariana Pajónová z Kolumbie.

20:53 Volejbalisté Itálie zdolali v semifinále olympijského turnaje Američany 3:2 na sety a po 12 letech se probojovali do finále. O zlato budou hrát Italové pod pěti kruhy již potřetí, zatím ale neuspěli. Ve druhém semifinále se utká Rusko s domácí Brazílií.

20:45 V semifinále basketbalu bojují výběry Španělska a USA. ONLINE sledujte ZDE>>>

20:00 Jezdec Nick Skelton vyhrál jako první Brit na olympiádě parkúr jednotlivců. Druhý skončil kvůli horšímu času v rozeskakování Švéd Peder Fredricson.

20:00 Moderní pětibojařka Barbora Kodedová je na olympijských hrách po dvou disciplínách na 22. místě. Propadla se v plavání. Vede Polka Oktawia Nowacká.

19:00 Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová ukončila kariéru. Dvojnásobná olympijská šampionka a světová rekordmanka to oznámila při dnešní tiskové konferenci v dějišti olympijských her Riu de Janeiro, kde kvůli dopingovému skandálu v Rusku nesměla startovat. Čtyřiatřicetiletá Isinbajevová byla ve čtvrtek v Riu zvolena do komise sportovců. Více čtěte ZDE>>>

18:30 All You Can Eat! Neboli sněz, kolik můžeš! A zadarmo! To už v Riu de Janeiro neplatí. Organizátoři museli tento týden řešit nečekaný problém. Sportovci totiž během Her až příliš využívali možnost brát si zdarma jídlo z restaurace rychlého občerstvení McDonald´s, která sídlí v areálu olympijské vesnice. Nyní už platí omezení – každý osoba si může odnést pouze dvacet položek. Více čtěte ZDE>>>

Objednávky ve fast foodu bez omezení? To už v olympijské vesnici neplatíFoto Koláž iSport.cz

18:15 Ruské akvabely popáté za sebou vyhrály týmovou soutěž na OH. Stejně jako v Londýně byly stříbrné Číňanky. Bronz tentokrát získaly Japonky.

17:30 Španělka Carolina Marinová je první evropskou badmintonistkou, která získala olympijské zlato. Ve finále porazila Sindhu Pusarlaovou z Indie.

17:20 Dream Team je pojem, který se zrodil díky zlomové změně v pravidlech olympijského basketbalu. Na Hrách v Riu došlo k podobnému zvratu, ale s úplně jiným výsledkem. Poprvé mohli do boje o cenné kovy zasáhnout hvězdy profesionálního ringu. Věhlasní bijci měli přitáhnout pozornost a získat respekt pod pěti kruhy mnohdy opomíjené disciplíně. Kvapný postup a mocenské boje ale kýžený efekt udusaly. A do Ria se podívali jen tři profesionální borci neslavných jmen a brzy pohasli. Více si přečtěte ZDE »

16:50 Favorizovaný Matej Tóth vyhrál chodecký maraton na 50 kilometrů a slovenská výprava díky němu získala druhou zlatou medaili na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Úřadující mistr světa zvítězil před Jaredem Tallentem z Austrálie, třetí skončil Japonec Hirooki Arai. Český reprezentant Lukáš Gdula byl diskvalifikován mezi 30. a 35. kilometrem, kdy se pohyboval na rozhraní šesté a sedmé desítky pořadí.

Třiatřicetiletý Tóth zvítězil v druhém nejlepším čase letošního roku 3:40:58. Rychleji letos zvládl nejdelší atletickou trať jen světový rekordman Yohann Diniz z Francie, který také v úvodu olympijského závodu udával tempo a v jednu chvíli měl zhruba až dvouminutový náskok. Pak si ale trojnásobný mistr Evropy prožil několik krizí, opakovaně zastavil, dokonce se i na trati zhroutil, přesto došel do cíle jako osmý s téměř šestiminutovou ztrátou.

Nadějný únik se podařil i Tallentovi, ale Tóthovu útoku v závěru nestačil. Jednatřicetiletý Australan se tak musel opět po čtyřech letech spokojit se stříbrnou medailí, byť v Riu startoval jako dodatečně korunovaný obhájce prvenství po letošní diskvalifikaci tehdejšího vítěze Sergeje Kirďapkina z Ruska za doping. Slovenský favorit jej porazil o 18 sekund, Arai zaostal o dalších dvanáct.

Tóth je druhým slovenským olympijským vítězem v Riu. Napodobil vodní slalomáře Ladislava a Petera Škantárovy, kteří triumfovali na deblkanoi.

Slovenský chodec Matej Tóth vyhrál maraton na 50 kmFoto Reuters

15:54 Podívejte se na výběr zajímavých momentů z uplynulého olympijského dne. Uvidíte dvojníka severokorejského vůdce Kim Čong-una, který na atletickém stadionu mával před českým běžcem Pavlem Maslákem. Více na >>>

15:29 Postup! Deblkanoisté Jaroslav Radoň, Filip Dvořák postoupili do finále olympijského závodu na 1000 metrů. V prvním semifinále byli druzí.

15:16 Tváře deseti členů olympijského týmu uprchlíků zůstanou navždy vyobrazeny na zdi v přístavu v Riu de Janeiro. Brazilští umělci Rodrigo Sini a Cety tam sprejem namalovali jejich portréty. Chtějí tím připomenout význam účasti těchto sportovců na olympijských hrách.

15:04 Čtyřkajak Havel, Trefil, Dostál, Štěrba suverénně vyhrál rozjížďku na 1000 metrů a postoupil přímo do sobotního finále olympijských her v Riu.

Nad výkonem českých reprezentantů se vznášel otazník, neboť Havel měl v minulých dnech velké zdravotní problémy a nebylo jasné, v jaké formě se na start postaví.

Čtyřkajak Havel, Trefil, Dostál, Štěrba suverénně vyhrál rozjížďku na 1000 metrů.Foto Reuters

Třetí posádka z loňského mistrovství světa však druhé rozjížďce kralovala od startu do cíle. V polovině trati měli Češi náskok 2,65 sekundy na druhou Argentinu, který pak ještě zvýšili. I přes viditelné polevení v závěru nakonec projeli cílem s náskokem více než tří sekund.

14:37 Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák budou o účast ve finále olympijského závodu na 1000 metrů bojovat v odpoledním semifinále. V rozjížďce byli čtvrtí a přímý postup si nezajistili.

14:28 Silný příběh britské televizní moderátorky Charlie Websterové. Více čtěte zde >>>

14:11 Kajakář Filip Šváb obsadil v rozjížďce na 200 metrů sedmé místo a do semifinále nepostoupil.

14:10 Ikdyž Američan Ashton Eaton obhájil v desetiboji zlatou medaili z Londýna a navíc vyrovnal olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén, úplně se vším spokojen nebyl. Světový rekordman by si přál, aby jeho disciplína přitahovala více fanoušků a byla divácky atraktivnější.

Ashton Eaton by si přál, aby jeho disciplína diváky více zajímalaFoto Reuters

12:10 Drsné podmínky čekají chodkyně v pátečním olympijském závodě na 20 kilometrů. Reprezentantka Anežka Drahotová se vydá na okruh v líbezné scenérii ostrova Pontal poblíž jedné z krásných pláží Ria. Kromě soupeřek jí závod ztíží také předpokládané horké počasí. Více čtěte ZDE>>

Páteční program na LOH Rio 2016

Pátek:

12:30 golf ženy: Spilková

13:00 atletika 50 km chůze muži: Gdula,

13:30 badminton finále dvouhra ženy, čtyřhra muži

14:07 rychlostní kanoistika rozjížďky K1 200 m muži: Šváb, 14:29 C2 1000 m muži: Radoň, Dvořák, 14:59 K4 1000 m muži: Havel, Trefil, Dostál, Štěrba, semifinále 15:07 (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>)

17:00 moderní pětiboj ženy: Kodedová, závěr 23:00

18:00 volejbal - muži semifinále: Itálie - USA 

19:30 20 km chůze ženy: Drahotová (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>)

20:30 basketbal muži semifinále: Španělsko - USA (SLEDUJTE ONLINE ZDE>>>)

20:30 házená - muži semifinále: Francie - Německo

22:00 pozemní hokej - ženy finále: Nizozemsko - Británie

22:30 fotbal - ženy finále: Švédsko - Německo

22:50 vodní pólo - ženy finále: USA - Itálie

Sobota:

0:00 basketbal muži semifinále: Austrálie - Srbsko

1:30 atletika finále tyč ženy, 2:05 kladivo muži, 2:40 5000 m ženy, 3:15 štafeta 4x100 m ženy

1:30 házená - muži semifinále: Polsko - Dánsko

3:15 volejbal - muži semifinále: Rusko - Brazílie

 

Více o LOH Rio 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud