21. srpna 2016 • 18:26

Na zakončení ponese vlajku Dostál: Obrovská čest, hřeje to u srdce

Autor: ivp, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | S dvěma medailemi je jedním z českých hrdinů olympiády v Riu. I proto ponese kajakář Josef Dostál, stříbrný ze singlu a bronzový ve čtyřkajaku, českou vlajku na nočním slavnostním zakončení Her na stadionu Maracaná.



Na judistu Lukáše Krpálka , který byl českým vlajkonošem před šestnácti dny při zahájení olympiády, naváže další velký chlap. „Až tady na olympiádě jsem si uvědomil, že reprezentovat náš malý stát ve světě mi dělá obrovskou radost, a nést vlajku mi bude obrovskou ctí, hrozně mě to hřeje u srdce,“ uvedl kajakář Josef Dostál , který přivede českou výpravu na plochu stadionu Maracaná v noci na pondělí.

Dostál si poctu zasloužil i tím, že se stal teprve čtvrtým reprezentantem v historii samostatného Česka po Janě Novotné, Martinu Doktorovi a Kateřině Emmons , kdo veze z jedné olympiády dvě medaile.

„Pepík je tahoun. Je velkej, ale hlavně tady,“ chválil Dostála šéf české mise a dvojnásobný olympijský šampion Martin Doktor a klepal si přitom na srdce. „Má to tak, že se nebojí, ten tým táhne.“

Dostál je od roku 2012 pevnou součástí sestavy čtyřkajaku, která přivezla z vrcholných akcí medaili pětkrát po sobě. Před dvěma lety začal singlovou kariéru a rovnou titulem světového šampiona. V Riu stříbrem ze singlu a bronzem ze čtyřkajaku zopakoval svou bilanci z loňského mistrovství světa v Miláně.

„Olympiáda to pro mě byla dlouhá. Přeci jen jsme tu byli týden dopředu. Taky s nervy jsem na tom byl špatně, byl jsem nervozní, nejezdilo se mi dobře, to čekání bylo strašné,“ řekl Dostál. „Ale celkově to s dvěma plackami musím hodnotit jen kladně. Jsem s tím strašně spokojený. I když jsem zopakoval stejný výsledek z loňského roku z mistrovství světa, tak letos to má úplně jinou váhu.“

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud