31. ledna 2014 • 14:38

Česká naděje pro Soči: Šárka Strachová (alpské lyžování)

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlajkonoška české výpravy Šárka Strachová, specialistka na slalom, která bude obhajovat bronzovou medaili z Vancouveru právě v této disciplíně. Kromě toho dokázala nastřádat na mistrovstvích světa kompletní sadu cenných kovů.



Největší úspěchy zažila česká lyžařka ještě pod dívčím jménem Záhrobská, v loňském roce se provdala za svého trenéra Antonína Stracha, který po neshodách v týmu nahradil jejího otce.

Strachová se počátkem léta 2012 musela podrobit operaci, při které jí byl odstraněn nezhoubný nádor na mozku. Pozvolna se však vrací do světa velkého lyžování a v letošní sezoně již dokázala obsadit devátou příčku v superkombinaci Světového poháru v Zauchensee, ke kterému si pomohla především výborným výkonem ve slalomu, který byl třetí nejlepší mezi závodnicemi.

V Soči pojede Strachová právě superkombinaci a slalom. "Směřujeme k dosažení medaile, a proto jsme se rozhodli oželet obří slalom, i když moje výkonnost v něm není špatná. Nebudu si ale nalhávat, že tam mám šanci útočit na medaili. Soustředíme se na kombinaci a na slalom," řekla Strachová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud