7. ledna 2014 • 15:28

ANALÝZA nominace: Hudler si zasloužil místo, Hejda chybět nebude

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od chvíle, kdy Alois Hadamczik přečetl seznam 25 vyvolených olympijských reprezentantů, neutuchají vášnivé diskuze. Proč trenér nevzal Hudlera s Hejdou, momentálně jedny z nejlepších českých hokejistů v zámoří? Jaktože jedou Nedvěd, Barinka Kaberle, když hrají "jen" extraligu? Deník Sport odpověděl na sporné otazníky ohledně nominace českých hokejistů.



Je na místě opomenutí Hudlera? NE

Český hokej na tom není zase tak skvěle, aby si mohl dovolit nechat na skladě útočníka těchto kvalit. Pro takového hráče by se mělo najít místo. Jiří Hudler ve verzi 2013/14 je odjištěným granátem neotřelých nápadů a překvapivých myšlenek, které by se v klíčových chvílích hodily. Broušení vlastního ega utlumil, naučil se myslet týmově. Tohle všechno předvádí a prodává v Calgary, kde si bez něj život týmu nedovedou představit.

Bude chybět obraně Hejda? NE

Úspěch či neúspěch mužstva v Soči nebude stát na zadákovi č. 5 či 6. Zhruba takovou roli by obránce Colorada obsadil. Po výkonnostní stránce Hejda jistě předčí Barinku či Krajíčka, ovšem mezi top zadáky týmu by se svým herním projevem nedostal. Jeho zautomatizovaná hra dobře funguje na užším kluzišti v NHL, na evropském už méně. A jestliže kouč tolik nevěří hráči, jenž není nenahraditelný, pak vážně nemá význam spojovat něco, co moc dobře spojit ani nejde.

Hadamczik nominoval tým pro Soči. Nedvěda bere, Hudlera ne
Video se připravuje ...

Je poměr hráčů z NHL a z Evropy vyvážený? ANO

Zásadní je, že tým nemá výhradně zámořskou náturu, ale je proložený typově rozdílnými hráči, jedno kde zrovna hrají. V poli to dělá šest z dvaadvaceti dílků evropských, tedy slabá třetina, což není rozhodně moc, ale ani málo. Stejně na tom byl i výběr před čtyřmi lety ve Vancouveru. Ono taky koho jiného z Evropy brát? V KHL třeba válí Jan Kovář, který ale zatím nepřesvědčil, že může být rozdílovým faktorem i na mezinárodní scéně, jiní evropští útočníci nepřicházejí v úvahu...

Má být brankářskou jedničkou Pavelec? ANO

Nenechte se zmást statistikami z Winnipegu. Jistě, závratnou formou teď Ondřej Pavelec rozhodně netrpí, ale v minulosti už přesvědčil, že jakmile tým před ním pracuje podle domluvené šablony, dokáže ho podržet velkolepými zákroky. Není ale třeba, aby chytal hned od začátku Her. Než se po náročném přeletu aklimatizuje a zvykne si na široký led, některé ze tří utkání v úvodních čtyřech dnech turnaje může zvládnout jeden z dvojice Kovář - Salák. Pavelec ať se soustředí na klíčové duely.

Patří Červenka do elitní formace? ANO

V konkurenci borců z NHL se může zdát zařazení petrohradského technika tak vysoko jako zbytečné gesto, ovšem tady se sází na dříve fungující spojení. Vzpomeňte, jak trojici Jágr, Plekanec, Červenka vyšel bratislavský šampionát v roce 2011. Jistě, není zárukou, že někdejší spolupráce bude klapat i tentokrát, ale minimálně za řádné ozkoušení stojí. Červenka by si případně rozuměl i se Sobotkou. Kdyby se mu v elitním útoku nemělo dařit, může ho nahradit třeba Milan Michálek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud