15. února 2014 • 14:44

Česká finišmanka a sestra Václava Moravce: Brácha sport nemusí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sestra televizního moderátora politických diskusí Václava Moravce dovezla českou běžkařskou štafetu do elitní desítky na olympijských hrách. Bývalá biatlonistka Klára Moravcová je součástí nové éry ženského běhu na lyžích. Bratra ale lyžovat nenaučila.



Václav Moravec má v rodině olympioničku, sám se ale podle Kláry Moravcové sportu straní.

„Neumí lyžovat na běžkách. Pro něj byl sport utrpení. Vždycky přemlouval učitelky, aby mu nedaly trojku z tělocviku na vysvědčení,“ směje se Moravcová. „My jsme trošku takové opaky. Každý jsme šli jinou cestou. Jsem takový multikulturní člověk. Docela se taky zajímám o politiku, ale samozřejmě ne jako brácha.“

Že Moravec olympiádu opravdu sleduje, dokázal, když těsně po dojezdu štafety, výsledek okomentoval na Twitteru. „Ženská štafeta na OH v Soči jsou větší nervy než vysílání volebního studia. Ještě, že Klára udržela přes pád desáté místo. Díky Bohu...“

 

Moravcová začínala jako biatlonistka, ale od roku 2007 reprezentuje v běžeckém lyžování. Na olympiádu se dostala na poslední chvíli, díky přepočtu nominačních kvót. Díky její účasti ale mohlo Česko na Hrách postavit ženskou štafetu.

„S bráchou jsme v kontaktu. Skypujeme, žvaníme. Prožívá to taky. I když se zdá, že sportu nerozumí a vůbec ho to nezajímá. Tak tohle ho zajímá, že je to ségra, že se i mně trochu daří,“ říká Moravcová.

Třicetiletou závodnici teď na olympiádě čeká až ve středu start v týmovém sprintu klasickou technikou. V neděli bude mít volněji, Otázky Václava Moravce ale tentokrát neuvidí.

„Já myslím, že ne. Ono to tady ani nejde. On mi to zas pak vtipně dovypráví a okomentuje. To je lepší…“ těší se Moravcová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud