28. února 2014 • 21:35

Lotyšům hrozí diskvalifikace, v Soči měl již druhý hráč dopingový nález

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lotyšským hokejistům hrozí kvůli dopingu diskvalifikace z olympijského turnaje v Soči, na němž obsadili po postupu do čtvrtfinále historické osmé místo. Podle kanadského listu Globe and Mail, jenž se odkazuje na lotyšský server sportacentrs.com, měl už druhý hráč lotyšského celku pozitivní dopingový test.



Po porážce 1:2 ve čtvrtfinále s Kanadou měl v odebraném vzorku stopy zakázaného stimulantu metylhexanaminu útočník Dinama Riga Vitalijs Pavlovs.

Podle pravidel Mezinárodního olympijského výboru (MOV) nebyl nijak trestán tým, neboť k tomu dochází pouze tehdy, kdy se proti antidopingovým pravidlům proviní více než jeden hráč.

MOV nyní údajně právě druhý případ prošetřuje. Jméno hráče nebylo oficiálně zveřejněno, podle Globe and Mail se jedná o obránce Ralfse Freibergse z týmu Bowling Green State University.

Pokud se skutečně ukáže, že více hráčů porušilo pravidla, mohlo by se celé mužstvo Lotyšska podrobit "cílenému testování". Na jedněch ZOH ještě žádný tým neměl více než jeden dopingový případ.

"Další informace k této záležitosti budou poskytnuty disciplinární komisi MOV v Lausanne," řekl serveru sportacentrs.com generální sekretář Lotyšského olympijského výboru Žoržs Tikmers.

Lotyšský tým pod vedením kanadského kouče Teda Nolana zaznamenal v Soči při své páté účasti na hrách nejlepší umístění. Díky osmé pozici se také posunul do elitní desítky žebříčku IIHF, jenž ovlivňuje nasazování mužstev do příštích mezinárodních turnajů.

Rozhodčí v duelu Kanady s Lotyšskem
Rozhodčí v duelu Kanady s Lotyšskem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud