4. září 2016 • 21:12

Češi půjdou na olympiádě 2018 na Koreu, postup na Hry slaví i Německo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Norska, Německa a Slovinska si vybojovali v kvalifikaci účast na olympijských hrách v roce 2018 v Pchjongčchangu. Norové a Němci se zařadili do základní skupiny C ke Švédsku a Finsku, Slovinci budou hrát v "béčku" proti Rusku, USA a Slovensku. O složení skupiny A s Kanadou, Českem, Švýcarskem a Koreou bylo rozhodnuto po loňském mistrovství světa v Praze a Ostravě.



Norové jako jediní dokázali využít domácí prostředí. Ve čtvrtek sice podlehli na úvod Kazachstánu 3:4 v prodloužení, ale po vítězství nad Itálií (4:1) zvládli i přímou bitvu o postup s Francií.

Ta sice vedla po trefě Yoricka Treilleho, ale hvězda New York Rangers Mats Zuccarello vyrovnal a v 58. minutě rozhodl v přesilovce o výhře 2:1 obránce Mattias Nösterbö. Norsko tak nebude potřetí za sebou pod pěti kruhy chybět.

Němci měli v Rize po duelech s Japonskem (5:0) a Rakouskem (6:0) stejně jako domácí Lotyši na kontě plný počet bodů a v rozhodujícím duelu vedli po trefách Leona Draisaitla v přesilovce a Felixe Schütze 2:0.

Domácí se nevzdali a v přesilovkách smazali ztrátu Miks Indrašis a Martinš Karsums. V 55. minutě ale v početní výhodě rozhodl útočník Tom Kühnhackl, letošní vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem. Němci tak po absenci na minulé olympiádě v Soči nebudou v Pchjongčchangu chybět, Lotyši na rozdíl od minulých dvou turnajů ano.

Slovinci se mohou těšit po premiéře pod pěti kruhy v Soči na další start. V Minsku porazili Polsko (6:1) a Dánsko (3:0) a proti rovněž stoprocentně úspěšnému domácímu Bělorusku vedli v úvodu druhé třetiny 2:0. Rok Tičar se trefil dvakrát v přesilovkách.

Za domácí sice odpověděl dvěma góly Andrej Stěpanov, ale v nájezdech rozhodl Tičar a hattrickem odstartoval oslavy slovinského týmu okolo hvězdy Los Angeles Anžeho Kopitara.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud