František Prachař
11. listopadu 2010 • 07:00

Legenda Tyson na druhý pokus přijede do Prahy!

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ - Vypadá to jako hloupý vtip, ale tentokrát je to prý pravda. Boxerská legenda Mike Tyson přijede do Prahy. Měsíc poté, co cestu do Česka na poslední chvíli zrušil kvůli skandálně nesplněným finančním závazkům, se tomu nechce věřit. Jenže Tyson se podle informací deníku Sport chystá do metropole příští rok v březnu na dva dny. Jeho návštěvu plánují noví promotéři – boxer Ladislav Kutil a bývalý karatista Pavol Mucha.



První pokus představit Mika Tysona Česku skončil trapnou fraškou, a přesto se ho sem opět snaží někdo dostat. Proč? Promotéři Ladislav Kutil a Pavol Mucha, kteří pořádají galavečery bojových sportů pod značkou Heroes Gate, se jednoduše rozhodli udělat pořádně to, co v říjnu zpackali jejich předchůdci Rey Karpf a Petr Havrda.

Mají v plánu přivézt do Prahy boxerskou ikonu. Tentokrát doopravdy. Peníze, řádově několik milionů za dva dny, prý bez problémů zajistí a už nyní je mají k dispozici. „Uděláme to. Přivezeme Tysona, i kdybychom ho měli zaplatit ze svého,“ vyhlašuje Kutil.




Spolu s Muchou byli nedávno domluvit detaily obchodu v Glasgowě a do pár týdnů mají s britským manažerem Carlem Holnessem podepsat u notáře smlouvy.

„Všechny podmínky budou do detailu na smlouvách a ani jedna strana si nebude smět dovolit něco změnit. Je to fér nabídka a Tysonovi se líbila,“ popisuje Kutil. „Setkání s Mikem pro nás byl největší zážitek v životě. Je to osobnost. Proto se pokusíme zařídit, aby vedle Prahy jel také do Bratislavy a do Vídně. PředŘíjnový běžně souhlasil. Peníze pro nás nebudou problém,“ ujišťuje Mucha.

Přátelé. Díky manažerovi Reynovi Peteru Karpfovi se Praha může těšit na návštěvu kontrovezního boxera Mika TysonaFoto Foto: Archív


Dvojice se ale i přes odhodlání pouští do riskantního podniku. Tyson a první plánovaná návštěva Prahy skončila fiaskem. Stal se z ní skoro stejný pojem jako Tyson a ukousnutý ušní boltec jeho soupeře Evandera Holyfi elda z roku 1997. Šlo o skandál obřích rozměrů a ukázku toho, jak se nemá dělat byznys.
O blamáž se v říjnu postarali promotéři Karpf s Havrdou. Dlouho dopředu slibovali, že přivezou boxerskou legendu. Nakonec vše zkrachovalo a 45letý bouřlivák, jehož proslavily i aféry mimo ring, nedorazil.

Organizátoři se přitom zaštiťovali charitativní akcí a celosvětovým turné. Nabízeli drahé vstupenky od 12 tisíc korun za osobní setkání do tří milionů korun za soukromou večeři. Nakonec se skoro žádné lístky neprodaly a ukázalo se, že pořadatelé jiné finanční garance neměli. Den před plánovaným příletem tak pompézní podnik padl.


Současná situace je jiná. Kutil s Muchou sice stejně jako jejich předchůdci Karpf a Havrda dávají coby důkaz důvěryhodnosti fotky, kde pózují s Tysonem. To se poprvé ukázalo jako chabá záruka. „Jenže my už za pár týdnů dáme všem případným fanouškům a sponzorům dopředu garance, průhlednost a reálný plán,“ říká Kutil.

Tyson by měl být během obnoveného českého turné čestným hostem galavečera Heroes Gate, vedle toho se stejně jako v říjnu plánuje trénink a návštěva dětského oddělení nemocnice v Motole. „Mike o to projevil zájem sám, protože Praha byla první místo, kde po ukončení kariéry utrpěla jeho image,“ popisuje Mucha.

Říjnový skandál versu březnový skandál

19.-24. října 2010 (6 dní)
PLÁNOVANÝ TERMÍN

březen 2011 (2 dny)
společnost Brokerspol - promotéři
Rey Karpf a Petr Havrda
ORGANIZÁTOŘI
boxer Ladislav Kutil a bývalý
karatista Pavol Mucha, organizátoři
galavečerů bojových sportů
Heroes Gate
akce měla stát podle odhadů 15
milionů korun a organizátoři neměli
žádné finanční garance. Počítali
s tím, že veškeré náklady uhradí
z prodeje drahého vstupného.
Rezervní plán nebyl.
FINANCE částka se pohybuje v řádech několika
milionů korun a organizátoři
už prý mají peníze připravené.
Do pár týdnů prý podepíší
veškeré smlouvy a česká strana
dá Tysonovu managementu
finanční garance.
charitativní projekt, který měl Tyson
v Praze prezentovat, natáčení reklamy,
dovolená, jednání se sponzory
kvůli turné po Evropě a Asii
CÍL AKCE promo akce, která má podle
pořadatelů zpopularizovat bojové
sporty a napravit pošramocenou
Tysonovu image
osobní setkání s Tysonem 12-25 tisíc
Kč, trénink s Tysonem 50 tisíc Kč,
soukromá večeře 1-3 miliony Kč

VSTUPNÉ NA AKCE
Tyson bude k dispozici fanouškům
na akci Heroes Gate, kde
by se vstupenky pohybovaly
v rozmezí 400-6000 Kč včetně
sektoru V. I. P.

Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež.
Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež.




Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud