25. listopadu 2010 • 14:45

Manažer Tysona: Vše je v pořádku, Mike dorazí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napravit si pověst u svých fanoušků. To byl podle manažera Carla Holnesse hlavní důvod, proč se legendární boxer Mike Tyson rozhodl přijmout březnové pozvání do Prahy. Jeho plánovaná grandiózní říjnová akce přitom skončila ostudou a fiaskem.



"Je pravda, že Mike byl trochu na vážkách, když dostal druhou nabídku z Prahy. Ale po setkání ve Skotsku, kde viděl Láďu (Kutila) a promluvil si s ním, tak do Prahy dorazí," řekl Holness novinářům dnes v Praze, kde oficiálně potvrdil dohodu s Kutilem a Pavolem Muchou, kteří celou akci zajišťují a zaštiťují.

Bývalý boxer Mucha a Kutil, bývalý amatérský a v současnosti profesionální boxer, jsou podle Holnesse zárukou, že Tyson do Prahy tentokrát skutečně přijede. "Láďa je sportovec, který má stejně jako Mike velké srdce, srdce bojovníka," podotkl anglický manažer.


První zkrachovalou akci měli organizovat manažeři Rey Karpf a Petr Havrda, o kterých si Holmess dopředu nic nezjistil. A teď uznal, že to byla chyba. "Měl jsem to udělat. Zjistit si něco o jejich pozadí, o akcích, které dělali. Teď je ale vše v pořádku, rozdíl je diametrální," ocenil Holmess práci Kutila a Muchy, kteří pořádají galavečery bojového umění.

Mike TysonFoto profimedia.cz


Až nyní s odstupem času se navíc Holmess dozvěděl řadu informací, které Karpf s Havrdou v Česku zveřejňovali a moc nadšený z toho není.

"To, že by pan Karpf byl přítel Mikea i jeho rodiny není absolutně pravda. Když jsme si nechali přeložit, co oni říkali, byli jsme šokováni a zklamaní," přiznal Holmess.

I přes to však prý Tyson neplánuje, že by se obrátil na právníky či soudy.

"Mohli bychom to udělat, ale rozhodli jsme se, že tak neučiníme. Je to pro nás uzavřená věc. Náš čas je moc drahý, abychom se zabývali takovými lidmi. Chceme dokázat, že Mike Tyson přijede. Teď to děláme s profesionály a vše dopadne dobře," nepochybuje Holmess, který s Havrdou a Karpfem už není v žádném kontaktu.

Někdejší hvězda světového boxu a nejmladší mistr světa těžké váhy v historii, prý do Prahy přijede i proto, aby se omluvil českým fanouškům za předešlé fiasko.

"Dostal řadu e-mailů od zklamaných lidí z Čech," přiznal Holmess, který se tentokrát osobně podílí i na Tysonově programu v Praze. "To je také důležité, že teď jej máme pod kontrolou. Podílím se na něm osobně. Mám všechny informace a mohu je předat přímo Mikovi. Minule to byla chyba, že jsem do akce nebyl zatažený," řekl Holness.

Na osobní žádost Tyson zavítá do motolské nemocnice, do které měl jít i při první plánované návštěvě, připraven je i jeden nebo dva tréninky, které osobně povede. "Mike stále miluje box a trénuje rád. Je potřeba si ale uvědomit, že s ohledem na pojistku nesmí dojít k žádnému fyzickému kontaktu Mika s nikým. Bude to jen ukázka," uvedl Holness.

Tyson do Prahy v březnu přijede sám, bez manželky, která je v současnosti těhotná. V pořadí osmý Tysonův potomek by se totiž měl narodit v lednu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud