11. listopadu 2015 • 20:39

DOPING ve Velké pardubické? V den dostihu byli odhaleni dva hříšníci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva ze šesti vzorků odebraných o víkendu, kdy se konala 125. Velké pardubická, byly údajně pozitivní. Teoreticky může jít i o vítěze slavné steeplechase Nikase nebo druhého Ribelina, kteří podstoupili dopingové testy. Informaci dnes přinesl internetový server Turf Magazín.



Jockey Club se jako nejvyšší autorita turfu v České republice k případu nechtěl vyjádřit. "Jsou to nepodložené informace," řekla ČTK Martina Krejčí ze sekretariátu Jockey Clubu ČR s tím, že v pátek bude zveřejněno prohlášení.

Podobně reagoval trenér Stanislav Popelka, který Nikase připravuje ve stáji Srdéčko ve Hvozdu na Olomoucku, a ČTK řekl, že se nesmí vyjadřovat.

Ze zápisu z 11. října vyplývá, že na doping šli tři koně z menších dostihů (Arcione, Charme Look a Quatiki) a tři z Velké pardubické - vítězný Nikas, druhý Ribelino trenéra Stanislava Kováře a devátý Templář připravovaný Antonínem Novákem.

Podle Turf magazínu budou nyní následovat analýzy B vzorků, pokud se majitelé tohoto práva nevzdají, přičemž testy se uskutečňují v zahraničí.

Pokud se doping prokáže, bude případ řešit Pořádkové komise Jockey Clubu, které předsedá Otakar Nový, a hříšníkům hrozí diskvalifikace. Té se nedávno dočkal kůň Sky Arrow, který měl pozitivní test po rovinovém dostihu v Mostě. Jeho trenérovi Josefu Vymazalovi uložila komise sankci odnětí trenérské licence na deset měsíců.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud