Petr Malík
29. září 2016 • 10:41

Váňa a Velká pardubická: comeback se nekoná! Zkusíme to za rok, říká

Autor: Petr Malík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plánovaný comeback rekordmana Velké pardubické se nekoná. Legendární žokej Josef Váňa není spokojen s formou koně Rabbit Hawk Wing, kterého si do slavného dostihu chystal, a na startovní listině tak budou oba chybět. Váňa však věří, že se do Velké pardubické vrátí příští rok, krátce před svými pětašedesátými narozeninami.



„Zkusíme to za rok, když mi bude 65 let. Já se dám zatím do pořádku, pokud to půjde, a kůň bude mít víc zkušeností,“ sdělil Josef Váňa , který ve středu na závodišti v Karlových Varech přijímal gratulace na vítězství v nedělním Gran premiu v Meranu.

Od loňského prosince se hovořilo o tom, že se Josef Váňa opět postaví na start Velké pardubické. Jeho parťákem měl být osmiletý ryzák Rabbit Hawk Wing ze stáje Rabbit Trhový Štěpánov. Spolu také absolvovali červnovou kvalifikaci, kterou dokončili na sedmém místě.

„Jsem spokojen, bylo to jen po měsíci přípravy,“ říkal Josef Váňa.

O dva měsíce později skončili na devátém místě v menším dostihu a posledním testem byla závěrečná čtvrtá kvalifikace. V té ovšem skončili na čtvrté překážce a Váňa nebyl přesvědčen o tom, že by Rabbit Hawk Wing byl v letošním roce připraven na vrchol sezóny.

„Před skokem si přišlápl, na to nejsem zvyklý. Pro mého koně musí být Taxis jako proutěná překážka,“ říkal s odstupem několika Váňa.

Závěrečná skoková příprava již verdikt trenéra nezměnila. Rabbit Hawk Wing nebude na startu Velké, a tak se odkládá i comeback legendy, která tak zůstává na 28 startech v nejsledovanějším tuzemském dostihu. Od roku 1985 to bude teprve počtvrté, co nebude v sedle.

„Pokud všichni zůstanou zdraví a v pohodě, tak pošlu do dostihu trojici Ange Guardian, Rabbit Well a Zarif. Dnes jsme šli poslední práci a bylo to dobré,“ doplnil Váňa.

Neúčasti Josefa Váni ve Velké pardubické

2000 – nestartoval pro pozdní podání přihlášek
2007 – nestartoval kvůli zranění
2015 – ukončil kariéru
2016 – Rabbit Hawk Wing není ideálně připraven na Velkou pardubickou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud