5. října 2016 • 09:19

Anglický žokej lituje, měl jet zraněného obhájce Velké pardubické

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké zklamání prožívá anglický žokej Thomas Garner, který měl v letošní Velké pardubické startovat s obhájcem vítězství Ribelinem. Kůň, který se vloni ve výsledcích objevil na prvním místě po diskvalifikaci původně vítězného Nikase, však nakonec v dostihu nestartuje pro zranění.



„Volali mi, že se kůň zranil a nepoběží,“ řekl Garner pro deník Wilts and Gloucestershire Standard. „Na tenhle dostih jsem se hodně těšil. Na startu mělo být okolo deseti koní a můj parťák měl skvělou šanci.“

Ve Velké pardubické nakonec bude startovat patnáct koní, o deset méně, než je povolený limit. I tak by ale Ribelino patřil mezi favority. Žokej, který jezdí převážně pro trenéra Olivera Sherwooda, si ale bude muset na svůj sen o Velké pardubické minimálně rok počkat.

Garner přitom vzal věc hodně vážně. V létě, kdy mají na ostrovech překážkové dostihy přestávku, jezdil získávat zkušenosti na kontinent. Startoval v Německu, v Bratislavě, v Itálii a také se čtyřikrát představil v Pardubicích. V červnu tam vyhrál menší dostih s Adiutantem a v srpnové třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou dovedl Ribelina ke čtvrtému místu. Do Česka většinou létal na otočku ranními nízkonákladovými linkami.

„Několikrát jsem musel vyrážet ve tři ráno, abych v šest chytil let Ryannair ze Stanstedu a domů jsem se nedostal před půlnocí,“ líčil Garner. „Ale když jedete vítěze, tak to stojí za to.“

Na Velkou pardubickou se s Garnerem chystala i jeho rodina. „Bylo to zklamání pro mou mámu a babičku, které se chtěly přijet podívat a teď musely zrušit hotel i letenky,“ litoval Garner.

Na startovní listině Velké pardubické tak nakonec nebude jediný jezdec ze zahraničí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud