21. prosince 2015 • 20:25

Čtenáři Sportu mají jasno: Sportovcem roku je Martin Fuksa

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nominace do elitní desítky novinářské ankety Sportovec roku kanoistovi Martinovi Fuksovi těsně unikla, ale v anketě čtenářů deníku Sport a serveru iSport.cz zabodoval. Předčil všechny další české hvězdy a vystřídal loňského laureáta, judistu Lukáše Krpálka.



V tradiční anketě Klubu sportovních novinářů mi titul světového šampiona na neolympijské pětistovce či stříbro na kilometru vyneslo dvanácté místo. Díky přízni fanoušků na webu iSport.cz se ale Martin Fuksa mezi českou sportovní smetánku, která se sešla v pražském hotelu Hilton, v pondělí podíval.

Martin Fuksa: Je to moje první ocenění mezi dospělými
Video se připravuje ...

„Tentokrát jsem tady taková černá ovce. Nejsem mezi deseti, takže si přijdu docela trapně,“ usmíval se Fuksa. „Jsem rád, že jsem vyhrál čtenářskou anketu. Je vidět, že se o mě někdo zajímá, což jsem hrozně rád. Já se budu snažit, abych tady jednou seděl mezi těmi všemi hvězdami v top desítce. Jestli to bude už příští rok? Rád bych…“

Vítězové ankety čtenáři Sportu a iSport.cz
2013    Zuzana Hejnová
2014    Lukáš Krpálek
2015    Martin Fuksa

Dvaadvacetiletý kanoista patří k mladé síle českého sportu. K úspěchu na MS v Miláně letos přidal ještě bronz na pětistovce z mistrovství Evropy v Račicích a další medaile v mládežnických kategoriích.

„Já jsem samozřejmě za každé takové vyznamenání hrozně rád,“ říkal Fuska. „Tohle se mi stalo poprvé, kdy jsem mezi dospělými celorepublikově ohodnocen. Jsem rád, že o mě čtenáři vědí, a že mě zvolili. Titul mistra světa je parádní, ale já si považuju, že jsem se nominoval na olympiádu do Ria. To je můj splněný dětský sen.“

Příští rok na olympijských hrách může Fuksa své sny zrealizovat ještě na vyšší úrovni. Do Ria pojede s unikátním projektem startu na dvoustovce i kilometru, na což si troufá jako jediný závodník ze světové špičky.

Na výsledky ankety se podívejte zde >>>



Martin Fuksa přebírá cenu od redaktora deníku Sport Martina Haška.
Martin Fuksa přebírá cenu od redaktora deníku Sport Martina Haška.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud