26. srpna 2016 • 15:33

Omyl hrdiny z Ria Dostála: Myslel jsem si, že bez vousů mě nikdo nepozná

Autor: ČTK, iSport.cz, lt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se nejúspěšnějším českým sportovcem olympijských her v Rio de Janeiro. Alespoň pokud jde o počet cenných kovů. Kanoista Josef Dostál přivezl z Brazílie stříbrnou medaili z individuálního závodu na 1000 metrů a bronz ze stejné distance na čtyřkajaku. V pátek vstoupila třiadvacetiletá hvězda do Síně slávy deníku Sport. 



Do redakce deníku Sport přišel Josef Dostál ve výborné náladě. Po onlinové diskusi se čtenáři serveru iSport.cz se rozpovídal nejen o svém olympijském úspěchu, ale i o tom, proč shodil mužný plnovous, který v Riu zdobil jeho tvář.

"Byl to pokus o takový trik. Říkal jsem si, že mě bez vousů nikdo nepozná. Ale když jsem pak šel po Praze kolem stavby a dělníci na mě začali volat, že mi gratulují, tak jsem pochopil, že se to úplně nepovedlo. Ale jinak si tu pozornost zatím docela užívám," říkal český olympionik.

V rozhovoru se šéfredaktorem deníku Sport Lukášem Tomkem také popisoval, jaká muka při olympijské závodě prožíval. "Těch posledních 250 metrů jsem se kousal do tváří. Ale snažil jsem si tu bolest nepřipouštět. Říkal jsem si - jede se hezky, počasí je krásný, Ježíš se dívá, vlastně si to užívám, jak to krásně bolí. No ale těch posledních pár metrů už jsem si to pak tedy neužíval..."

Pak už Josef Dostál obtiskl svoji ruku do Síně slávy deníku Sport a zařadil se tak po bok Petra Čecha, Dominika Haška, Barbory Špotákové a dalších významných osobností, které český sport v minulosti či v současné době nejvíce proslavili.

Na další zajímavé postřehy Josefa Dostála se podívejte na našich videích. 

 

Olympijský medailista Dostál je v síni slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Členové Síně slávy deníku Sport
Věra Čáslavská, Josef Masopust, Dominik Hašek, Pavel Nedvěd, Petra Kvitová, Eva Samková, Karel Poborský, Barbora Špotáková, Jan Koller, Filip Jícha, David Svoboda, Mirka Knapková, Radek Štěpánek, Jaroslav Kulhavý, Pavel Kuka, Luboš Kubík, Jiří Novotný, Jiří Welsch Petr Nedvěd, Martin Ručinský, Jaroslav Holík, Robert Reichel, Lucie Šafářová, Leopold König, Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Petr Čech, Antonín Panenka, Karol Dobiaš, Josef Dostál

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud