11. května 2016 • 16:40

Plavec Micka jako sexy symbol? Holky se na mě nehrnou, usmívá se

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympiádě v Londýně byl v sedmnácti letech nejmladším českým reprezentantem. Na Hrách v Riu de Janeiro už bude plavec Jan Micka jako zkušený borec a o víkendu si zkusí formu na ME v Londýně. Dvojnásobný juniorský evropský šampion ale sbírá body i na jiném poli. Nedávno se dostal do žebříčku českých nejvíc sexy olympioniků.



„Já si nepřipadám, že bych byl extra sexy, extra pěknej. Holky se na mě bohužel pořád nehrnou,“ líčí Micka, který se však dostal do výběru českých sexy sportovců magazínu Prásk! na televizi Nova.

„Je to náš krasavec! Přímo Don Juan, na něj ty mladice letí,“ usmívá se reprezentantka Barbora Závadová.

Na minulé olympiádě v Londýně kolegyně z týmu Micku využívaly jako mužské oko při nákupech.

Župany dolů! Čeští plavci představili karbonové plavky pro Rio
Video se připravuje ...

„Holky chtěly poradit, jestli je to dobrý,“ usmívá se Micka, který si tehdy plavecké zkušenosti prožil na svých prvních Hrách se vším všudy.

„Pamatuju si, že jsem málem nestihl start. Ztratil jsem se v tom bludišti, když jsem přišel do callroomu,“ vzpomíná Micka. „Pak mě vyhodili, že mám špatnou čepičku. Šel jsem na tribunu a dali mi erární, která mi spadla hned po startu, ucho mi koukalo ven. Ale plavalo se mi dobře. Věřím, že i teď to bude dobré.“

Terapie na chajdě

Micka se do olympijského bazénu v Londýně vrátí příští týden na evropském šampionátu. Může tam zopakovat svoje výsledky z ME 2014 v Berlíně, kde se ve dvou disciplínách dostal do finále navzdory předchozím potížím s ramenem.

„Časy, co jsem plaval v Berlíně, jsem vůbec nechápal. Měl jsem čtyři měsíce pauzu a po necelých třech měsících plavání jsem zaplaval časy, které jsem zatím nezaplaval,“ říká Micka.

K nucenému odpočinku nakonec Micka sáhnul i před letošním mistrovstvím Evropy. Po jarním soustředění v Thajsku se necítil dobře a na přelomu dubna a května mu nevyšly závody Orca Cup v Bratislavě.

Vysmátý Micka o dálkovém plavání: Ital mě s**l, tak jsem mu dal pěstí
Video se připravuje ...

„Šel jsem tam svůj hlavní závod, patnáctistovku. Minulý rok jsem ji zaplaval skvěle, chtěl jsem si závod užít. Byl z toho pro mě propadák. Druhý den jsem plaval čtyřstovku, byl to ještě větší propadák, trenérka mě poslala domů,“ vysvětloval Micka. „Jel jsem na chajdu, tam jsem si odpočinul, stavěli jsme májku, trošku jsem popíjel…“

A těsně před odletem do Londýna se zdá, že relaxační terapie pomohla.

„Minulý týden jsem byl unavený, vůbec mi to nešlo. Zhruba tenhle týden jsem se ale rozjel, začal jsem lítat. Snad to přišlo ve správný okamžik,“ doufá Micka, který v Londýně poplave závody na 400, 800 a 1500 metrů volný způsob.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud