4. září 2015 • 11:38

Jistota finále i olympiády. Synek a Knapková bez problémů postoupili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková postoupili do finále veslařského mistrovství světa ve Francii a vybojovali pro Českou republiku účastnická místa na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Oba dokončili své semifinálové jízdy na druhém místě.



Úřadující světový šampion Synek, který zatím neprožívá příliš vydařenou sezonu, sice na jezeře Aiguebelette nenavázal na výhry z rozjížďky a semifinále, postup však bezpečně kontroloval. Za vítězným Litevcem Mindaugasem Griskonisem zaostal o více než tři sekundy, přibližně stejný náskok však měl na třetího Angela Fourniera z Kuby, jenž jel část trati před ním.

Podobný závod odjela i Knapková. Jejímu semifinále od začátku kralovala Číňanka Tuan Ťing-li, olympijská vítězka z Londýna se ale celou dobu držela na druhém místě. Od první pozice ji v cíli dělily dvě sekundy, na třetí Američanku Genevru Stoneovou měla sekundu náskok.

Další dvě české posádky budou o start na olympijských hrách bojovat v nedělních B finále. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč, Jan Vetešník obsadila v semifinále páté místo, dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová byl šestý. K postupu do Ria musí porazit alespoň jednu loď, v obou disciplínách se na vrcholnou akci příští sezony kvalifikuje jedenáct posádek.

Šampionát již skončil pro dvojku bez kormidelníka lehkých vah, Michael Humpolec a Jan Hájek obsadili v B finále neolympijské disciplíny třetí místo a celkově skončili devátí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud