20. dubna 2016 • 13:34

Topinková Knapková o novém jméně: Na vyplňování je to dlouhé

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu, v níž bude obhajovat zlatou olympijskou medaili, zahájila skifařka Mirka Topinková Knapková po svatbě s novým jménem. Manželství si pochvaluje, ale mateřské příjmení si rozhodla ponechat minimálně do konce své závodnické kariéry.



Je to láska jako trám. Zlatá skifařka z Londýna Mirka Knapková se potkala s kajakářem Pavlem Topinkou a do roka byla svatba.

„My jsme to vůbec neplánovali, bylo to rychlé,“ usmívá se olympijská šampionka. „Vždycky jsem na manželství slyšela spíš negativní ohlasy, ale doporučuju všem. Mně se líbí. Myslím, že to pro všechny bylo i překvapení. Můj muž byl žádat o ruku moje rodiče, ani ho moc neznali, celkem dobrý…“

Po říjnové svatbě spolu oba sportovci vyrazili na líbánky ve Francii a na kolec si spolu projeli i jeden z legendárních vrcholů Tour de France, Mount Ventoux.

„To byl asi největší zážitek, asi dvacet kilometrů do kopce,“ směje se Knapková. „Moc nám nevyšlo počasí, bylo asi osm stupňů, pršelo. Ani mě to tak nevadilo, ale horší to bylo z kopce dolů, byla jsem promrzlá.“

Zlatá skifařka musela řešit, s jakým jménem se pustí do olympijské obhajoby, která jí letos čeká na Hrách v Riu de Janeiro. A rozhodla se pro variantu dvou příjmení – Topinková Knapková.

„Bylo to celkem dlouhé rozhodování, asi třikrát jsem to změnila. Jedna z verzí byla i Mirka Topinka, pak Mirka Topinka Knapková, pak jenom Topinková. Chtěla jsem, aby tam bylo manželovo jméno,“ vysvětluje. „Svého jména bych se normálně vzdala, ale jelikož sportuju dlouhou dobu, lidi mě znají pod Knapkovou. Pak jsem vyplňovala nějaké formuláře, tak jsem toho začala litovat, protože Miroslava Topinková-Knapková je opravdu dlouhé…“

S novým příjmením už má reprezentantka za sebou letošní první mezinárodní závody. Na Světovém poháru v italském Varese se jí ale ve větrných podmínkách moc nedařilo a dostala se jen do finále C.

„Výsledek mě překvapil, nikdy jsem v céčku nezávodila. Ale nedělám z toho unáhlené závěry, olympiáda je až v srpnu, doufám, že se budu zlepšovat,“ líčí Topinková Knapková, kterou čeká začátkem května evropský šampionát v Brandenburgu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud