16. března 2016 • 11:20

Koláček v TAK URČITĚ: Jachtu si stavím sám, moc závodníků to nedělá

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jediným českým profesionálním jachtařem, který sólově brázdí oceány. Chystá se na nejdelší a nejopuštěnější plavbu svého života v závodě, který pojede za čtyři roky, už nyní je ale potřeba se připravovat. "Bude to poprvé, co budu na vodě déle než 80 dní," vysvětlil Milan Koláček v pořadu O2 Sport Tak určitě, který vzniká ve spolupráci s iSport.cz. O čem všem hovořil?



O tom, že si staví vlastní jachty sám: "Moc jachtařů si samo jachty nestaví, jenom tak jedna čtvrtina z nich. Většinou si to staví kluci kvůli rozpočtu, který jednoduše nemají naplněný. Je to takový jejich první challenge (výzva), než se dokáží postavit na start jakéhokoliv závodu."

O dvou velkých závodech, které ho letos čekají: "Nejdřív závod Transat, který se jede ve dvojicích z Francie a bude trvat až 22 dní. Je to závod na dlouhou vzdálenost, jachta bude vybavena jídlem i pitím. Solitaire du Figaro se jede na čtyři etapy mezi Francií, Anglií a Španělskem. Každá etapa trvá tak dvě až tři noci bez spánku."

O svém cílu v obou závodech: "Nejlepší je samozřejmě vždycky vyhrát, ale v téhle třídě je úroveň hodně vysoká a ti závodníci v ní figurují už od roku 2003. Bude těžké se s nimi porovnat, abychom je předjeli. Věříme tomu, že na to máme a s tím do toho jdeme. Doufám, že bychom mohli být aspoň v první polovině."

O chystaném závodu kolem světa: "Vendée Globe je sólo závod kolem světa bez jakékoliv pomoci či asistence. Bude to poprvé, co budu na vodě více než 80 dní. Ten závod je extrémně náročný, je to nejtěžší závod, který se dá v jachtingu absolvovat."

Koláček v TAK URČITĚ: Jachtu si stavím sám, moc závodníků to nedělá
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud