Romana Barboříková
15. května 2016 • 11:43

Hilgertová na ME medaili nezíská, nepostoupila do finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LIPTOVSKÉHO MIKULÁŠE | Je to její devětadvacátý rok v reprezentaci a pádlování Štěpánku Hilgertovou pořád hodně baví. Letošní sezona ale k těm oblíbenějším asi patřit nebude. Začala na ni totiž prý příliš brzo. „Je škoda, že se ten slalom stává zimním sportem. Protože pro mě je nepříjemný, že před prázdninami budu mít téměř sezonu za sebou,“ postěžovala si dvojnásobná olympijská vítězka.



Na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši, kde si v sobotu vyjel Jiří Prskavec jako poslední z Čechů olympijské místo, skončila ostřílená závodnice už v semifinále (14. místo). Až na jednu chybu, která ji stála finále, byla ale se svou jízdou spokojená. „Jelo se mi překvapivě dobře. Na to, jak je ta trať ošklivá, jak je ta voda studená, jak je to brzo ráno a já nevím, co všechno relativně ošklivýho, tak tím, že jsem to věděla předem, tak jsem se na to zkusila připravit,“ vyprávěla.

Příprava spočívala v brzkém budíčku a rozcvičce. „Byla jsem odpočatá, myslím si, že až na to, že jsem měla hodně zkřehlý prsty a trošku jsem neovládala pádlo, to bylo překvapivě lepší, než jsem čekala.“

Že se nedostala do nejlepší desítky ji ale mrzelo. Hlavně proto, že tím, že nepojede na olympijské hry do Ria de Janeiro, šlo o vrchol sezony. „Významem závodu by to byl vrchol sezony, ale upřímně, na mě to bylo trochu brzo všechno letos. Jak domácí nominace, tak i to mistrovství Evropy. Loni jsme touhle dobou končili nominaci a letos už by měl být člověk ve vrcholný formě takhle v půlce května, což jsem věděla, že po té letošní přípravě bude hodně těžký. Ale zase psychicky jsem se cítila velice dobře, měla jsem chuť ten závod jet a říkala jsem si: zkusím to. Tak jsem to zkusila,“ svěřila se osmačtyřicetiletá kajakářka.

Ze samotné jízdy měla dobrý pocit, povzbudila ji navíc do dalších závodů v sezoně. V následujícím měsíci ji čekají tři závody Světového poháru a pak delší pauza, kterou využije k dovolené a sledování olympiády doma u televize. Právě OH posunuly celou sezonu do jarních měsíců, kdy ještě není na vodě příliš teplo.

„Jenom škoda, že se ten slalom stává zimním sportem, protože pro mě je nepříjemný, že před prázdninami budu mít téměř sezonu za sebou. Radši bych závodila v červenci a srpnu. Ale tím, že je olympiáda, tak na letní měsíce nedali vůbec žádný závod a jedem to takhle z jara.“

Do finále se probojoval z českých kajakářek pouze mistryně světa a olympijská reprezentantka Kateřina Kudějová. Zastoupení bude mít Česko také v kategorii deblkanoistů. Tam se do finále dostaly dvě posádky: Jonáš Kašpar, Marek Šindler a Ondřej Karlovský, Jakub Jáně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud