29. června 2016 • 10:17

Hradilek pokřtil sportoviště a bar na vodě v dešti

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úlet na Vltavě už jede naplno. Mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek oficiálně pokřtil svůj Kayak Beach Bar, který vyrostl na pražské Náplavce blízko železničního mostu na Výtoni. Párty na úvod originálního projektu nezkazilo ani divoké počasí. „Křest se povedl! Vyzkoušeli jsme si déšť a skoro i sníh, všechny exhibice našich nejlepších beachvolejbalistů bavily,“ hlásil Hradilek.



Pražský Kayak Beach Bar vznikl po vzoru podobných projektů v Dánsku, Německu a Polsku. Jedná se o multifunkční sportoviště na vodě, na kterém stojí kurt pro plážový volejbal a zájemci si můžou půjčit různé druhy sea kajaků a paddleboardů, zahrát si pétanque nebo si zacvičit jógu. Součástí Kayak Beach Baru je i první Red Bull Simply Cola bar v Evropě.

„Pořád nechápu, co jsme to tu udělali. Pokud si chcete zahrát beach, doporučuju víc jak čtyři hráče. U nás se totiž občas musíte dostat pro míč v autu na kajaku,“ směje se Hradilek . „Takže jeden dva navíc do pole i vody se hodí. Ale nebojte se, je to sranda a zvládne to každý.“

Hradilkovu projektu se dostalo podpory v rámci kampaně Evropského hlavního města sportu, jímž se pro rok 2016 stala Praha. Záštitu převzali náměstek pražské primátorky Petr Dolínek a starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud