21. května 2015 • 18:15

Kiki a Maki po první výhře prohrály. Geniální úder Kolocové nepomohl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová začaly cestu za obhajobou titulu na turnaji Světového okruhu v Praze výhrou a porážkou. Stejnou bilanci v základních skupinách mají po úvodním dnu i další české páry Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a Lenka Háječková se Soňou Novákovou.



Nejvýše nasazené Kolocová a Sluková na Prague Open nejdříve porazily Švýcarky Betschartovou a Eiholzerovou bez problémů 2:0. Ve druhém utkání ale nečekaně prohrály stejným poměrem s Němkami Schumacherovou a Seyfferthovou. Po osmi výhrách v řadě to tak byla první prohra nejlepšího českého páru na Štvanici.

"Porážka není žádná pohádka, ale ten zápas se nám nepovedl. Nefungovala mezi námi souhra, nebyly jsme si schopné vyhovět," konstatovala Sluková. "Musíme se z toho otřepat, vyrazit znovu nanovo a vyhrát," dodala. V pátek čeká favorizované Češky finský pár Lehtonenová, Lahtiová, který oba své zápasy ve skupině vyhrál.

Kiki a Maki druhý zápas prohrály, rozhodily je chyby sudího
Video se připravuje ...

Porážku s Němkami na sebe vzal trenér Kolocové a Slukové. Rakušan Simon Nausch se před zápasem pohádal s rozhodčími, jelikož chtěl ještě zahrát jeden tréninkový míč, ale to mu nebylo dovoleno. "Za prohru můžu já," řekl zjevně naštvaný Nausch po zápase. Shodně s hráčkami si postěžoval, že sudí českou dvojici několikrát poškodil především v prvním setu. "Holky by to nemělo položit, ale stalo se," řekl kouč.

"Rozhodčí nás zařízl poměrně hodně. Při mém bloku jsem nebyla v síti a on to zapískal. Pak tam byl další nesmysl a to by se nemělo stávat. Jsou to taky jenom lidi, chybu můžou udělat, ale on jich udělal moc. Pak jsme byly takové opatrné," řekla Sluková. "Ale nás by to nemělo vyvést z konceptu, jenže vyvedlo."

Geniální úder Kolocové! Tohle německé soupeřky nečekaly
Video se připravuje ...

Bonnerová s Hermannovou v prvním utkání nevyužily v tie-breaku jeden mečbol a po chybách prohrály ve třech setech s dobře bránícím nizozemským párem Braakmanová, Sinnemaová. "Nervozita byla příliš velká, moc jsme chtěly vyhrát. Snažily jsme se, ale svazovalo nás to," řekla Bonnerová.

Vítězky prosincového turnaje v JAR pak porážku napravily a ve druhém utkání zdolaly 2:0 brazilský pár Lili, Maximová. "Hrály jsme svoji hru a vyšlo to. Zatlačily jsme je servisem a shodily jsme je dolu," uvedla Bonnerová. "Šly jsme do toho odvážněji než v prvním utkání," konstatovala Hermannová.

Sem se nedostanete! Kiki a Maki ukázaly, kde se převlékají
Video se připravuje ...

Prohru a pak výhru si připsaly i držitelky divoké karty, zkušené Háječková a Nováková. Proti druhým nasazeným Brazilkám Bednarczukové a Seixasové nejdříve uhrály v prvním setu jen osm bodů a druhé dějství pak prohrály 17:21. Ve druhém utkání ale vydřely výhru nad Němkami Bieneckovou a Grossnerovou 2:1.

Všechny tři české páry mají naději na postup do play off. Závěrečné zápasy ve čtyřčlenných skupinách jsou na programu v pátek, pro postup do vyřazovací části je třeba skončit do třetího místa.

Kiki a Maki chtějí na Štvanici obhájit zlato: Jdeme si pro něj!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud