30. července 2015 • 15:49

Kiki, Maki a jejich sponzoři po rozchodu: Kdo jim bude platit dál?

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo jich plné Česko. Půvabné plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová se na nás usmívaly z billboardů, časopisů a televizních obrazovek. Příjem z těchto reklam šel pro obě hráčky odhadem do milionů korun. Deník Sport zjistil, že i přes rozpad týmu Kiki a Maki budou obě dvě stále dostávat finanční podporu minimálně od jednoho ze sponzorů.



Benzinka jako výdělek přes prázdniny

Síť čerpacích stanic OMV letos vsadila na dvojici Kiki a Maki v kampani Hravé léto, kdy si zákazníci mohli koupit například míč na volejbal. Jejich tváře byly na každé benzince. Spolupráce pokračovala i akcí Plná nádrž zdarma, kdy Sluková s Kolocovou několika šťastlivcům natankovaly nádrž anebo jim umyly okna. Nešlo o sponzora týmu, ale jen o přivýdělek, který koncem července končí.

Red Bull je dál platí

Nejznámější výrobce energetických drinků důkladně vybírá z tisíců uchazečů, koho bude podporovat a pomáhat mu v růstu. Loni na podzim padla volba na Slukovou s Kolocovou. Slibný projekt ale nyní po pár měsících fungování uvízl na mrtvém bodě. Přesto obě hráčky bude Red Bull podporovat i nadále.

„Rozhodně neutíkáme z této spolupráce ani po rozpadu týmu. Vždy pevně stojíme za svými sportovci i v případech, kdy jsou zraněni nebo se jim nedaří. Zkrátka v dobrém i zlém. Markétu i Kristýnu nadále podporujeme a čekáme, co nám každá z nich představí za projekty v následujících týdnech,“ řekl Lukáš Tomis, šéf komunikace Red Bullu pro Českou republiku.

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková už spolu hrát dál nebudou
Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková už spolu hrát dál nebudou

Materiální partnerství

Nezanedbatelnou podporu měly Kiki a Maki i z řad drobných partnerů. Od oční optiky Strabilia dostávaly sluneční brýle. Masážní salon Tawan jim pomáhal regenerovat. Trénovaly v areálu Hamr a ve fitness Jatomi. Dokonce i jídlo fasovaly od společnosti Lifefood a všechny tyto produkty za to promovaly na sociálních sítích, kde je sleduje přes 30 tisíc fanoušků.

Pro adidas si chválily, jaké jsou kamarádky

Plavky i oblečení měly plážové volejbalistky Kiki a Maki se třemi pruhy. „Umíme si lézt i na nervy, ale pořád převažuje i to, že se máme rády mimo hřiště,“ tvrdila v jednom z videí Sluková. Teď už to neplatí.

Úspěšný pár končí: Kolocová chtěla pokračovat, ale Sluková byla proti
Video se připravuje ...

Kouzlo nechtěného: Maki si připsala hodně kuriózní bod
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud