14. října 2015 • 19:37

Šok pro Poláky. Mistři světa padli ve čtvrtfinále ME se Slovinskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbaloví mistři světa Poláci skončili na mistrovství Evropy překvapivě už ve čtvrtfinále. Favorizovaný celek sice v souboji se Slovinskem dotáhl ztrátu dvou setů, ale v tie-breaku nevyužil mečbol a prohrál 2:3.



V sobotním semifinále se Slovinsko utká s úřadujícími evropskými vicemistry z Itálie. Ti v repríze finálového zápasu předloňského šampionátu porazili v domácím prostředí v Bustu Arsiziu ruské obhájce titulu a olympijské vítěze z Londýna hladce 3:0. Nyní Italy čeká přesun do Sofie, kde se odehraje závěr turnaje.

Na šampionátu už skončili také obhájci bronzových medailí Srbové, kteří podlehli Francii 1:3. Francouzi, letošní vítězové Světové ligy, budou hrát o finále s domácím Bulharskem, které stejně jako v základní skupině vyhrálo nad Německem ve třech setech.

Slovinci, které vede italský trenér Andrea Giani, byli dosud na ME nejlépe devátí, jenže tentokrát v osmifinále vyřadili Nizozemsko a pak si odvážně vyšlápli i na Poláky. Ve třetím setu ještě nezvládli koncovku, ale v tie-breaku pak za stavu 13:14 odvrátili mečbol a dalšími dvěma body dotáhli zápas k postupu. Bitva, kterou prodlužovalo časté zkoumání sporných míčů na videu, trvala téměř dvě a čtvrt hodiny.

Italové jsou ze čtveřice semifinalistů jediným týmem, který už ME dokázal vyhrát, a to dokonce šestkrát. Francouzi mají čtyři stříbrné medaile a dva bronzy, Bulhaři se v minulosti na stupně vítězů probojovali pětkrát.

Čtvrtfinále mistrovství Evropy volejbalistů v Bulharsku a Itálii:
Slovinsko - Polsko 3:2 (17, 19, -23, -19, 14),
Francie - Srbsko 3:1 (22, 23, -14, 20),
Bulharsko - Německo 3:0 (19, 23, 23),
Itálie - Rusko 3:0 (20, 19, 19).

Semifinálové dvojice (sobota 17. října v Sofii):
Bulharsko - Francie,
Itálie - Slovinsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud